Fitness recept: Osviežujúce čučoriedkové rezy plné bielkovín

Fitness recept: Osviežujúce čučoriedkové rezy plné bielkovín

V dnešnom recepte potešíme všetkých milovníkov zdravých a menej kalorických dobrôt. Základ lahodných rezov tvorí quinoa s vaječnými bielkami a proteínom. Vďaka tomu rozhodne nebude núdza o bielkoviny. No a vo sviežom dezerte samozrejme nesmú chýbať ani čučoriedky, ktoré vykúzlia ďalšiu lákavú vrstvu. Potom už stačí len rozdrobiť po povrchu sušienky a tešiť sa, až dezert stuhne v chladničke. Najlepšie chutí počas horúcich letných dní.

Na prvú vrstvu budeme potrebovať:

Na ďalšie vrstvy budeme potrebovať:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Najprv sa pustíme do prípravy quinoy. Zmiešame ju s vodou (na jeden diel quinoy pripadnú 3 diely vody), čo znamená, že 150 g quinoy uvaríme v 450 ml vody. Hneď ako je hotová a ľahko vychladne, rozmixujeme ju s tekutými bielkami a sladidlom. Potom pridáme aj proteín a zamiešame, aby sa všetko prepojilo. Ďalej si pripravíme menší plech alebo pekáč, ktorý vystriekame olejom v spreji alebo vyložíme papierom na pečenie. Do neho nalejeme zmes, vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 45 – 50 minút.

Potom sa pustíme do prípravy druhej vrstvy. Do menšieho kastrólika dáme 300 ml vody, čučoriedky, flavor drops a privedieme spoločne do varu. Ďalej do zmesi nasypeme agar a poriadne miešame asi 2 minúty. Vzniknutú hmotu potom nalejeme na upečené rezy. Na povrch v závere nasypeme MoiMüv Protein Cookie, ktorú sme si predtým rozdrobili. Potom už stačí len dať rezy do chladničky, aby všetko pekne stuhlo. No a o pár hodín si môžeme pochutnať na osviežujúcej proteínovej dobrote.

Osviežujúce čučoriedkové rezy plné bielkovín
Nutričné hodnoty

1 kúsok (celkom 10 kúskov)

Energetická hodnota120 kcal
Bielkoviny9,5 g
Sacharidy14 g
Tuky2,5 g
Vláknina2 g

Tieto lahodné čučoriedkové rezy z quinoy majú v jednom kúsku len 120 kcal. Môžete si ich tak vychutnať ako snack či dezert aj v prípade, že sa snažíte schudnúť a obmedzujete svoj energetický príjem.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *