Fitness recept: Nekysnuté bobaľky s makom

Fitness recept: Nekysnuté bobaľky s makom

Malé bobaľky varené v mlieku a doplnené lahodným makom patria typicky medzi dobroty, ktoré si môžete dopriať nielen na Vianoce. Ich chuť sa doslova rozplýva na jazyku a sú jednoducho láskou na prvé ochutnanie. My sme pri príprave použili tvarohové cesto. Vďaka tomu má porcia aj viac bielkovín. Sú skvelým dezertom, ale nič vám nebráni v tom, aby ste si ich dali pokojne aj ako sladké raňajky.

Na bobaľky budeme potrebovať:

Na servírovanie budeme potrebovať:

Nekysnuté bobaľky s makom - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

V miske si zmiešame preosiatú múku s kypriacim práškom. Pridáme vajíčko, tvaroh a vymiešame pevné, mierne lepivé cesto. Z neho vytvoríme 3 – 4 tenké valčeky, ktoré rozkrájame na malé kúsky s približne rovnakou veľkosťou. Z nich potom tvoríme guličky, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

Nekysnuté bobaľky s makom - postup

Je potrebné medzi nimi nechávať dostatočné rozostupy, počas pečenia sa zväčšia. Hneď ako ich máme nachystané na plechu, postriekame si ich repkovým olejom. Potom ich dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 20 minút.

Upečené a vychladené bobaľky povaríme vo vriacom mlieku do zmäknutia (cca 4 minúty). Potom ich vyberieme z mlieka, premiešame s mletým makom, medom a podávame.

Náš tip: Kto chce, môže navrch pridať aj orechy, orieškové maslá alebo preliať rozpusteným maslom.

Nekysnuté bobaľky s makom
Nutričné hodnoty

1 porcia (celkom 3 porcie)

Energetická hodnota423 kcal
Bielkoviny24 g
Sacharidy53 g
Tuky11 g
Vláknina8 g

Tieto mäkučké bobaľky z tvarohového cesta si vás získajú hneď po prvom ochutnaní, a to ako svojou skvelou chuťou, tak aj vyváženým zložením. Nechýba v nich totiž ani porcia bielkovín. Tak dobrú chuť.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *