Fitness recept: Nadýchaný Kinder mliečny rez bez múky s vysokým obsahom bielkovín

Fitness recept: Nadýchaný Kinder mliečny rez bez múky s vysokým obsahom bielkovín

Svieži, tvarohový, nadýchaný a sladký, no napriek tomu nutrične vyvážený. Taký je náš fitness recept na Kinder mliečny rez. Zahryznite sa do vláčneho cesta a tvarohového krému s našim mandľovým maslom s kokosom a bielou čokoládou. Koláčik obsahuje až 10 g bielkovín a len 95 kalórií na jeden rez, preto je vhodný ako proteínový snack pre každého športovca.

Na cesto potrebujeme:

Na krém potrebujeme:

Na ozdobu potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Bielka oddelíme od žĺtkov a spolu so štipkou soli z nich vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky zmiešame s kakaom, proteínom, kypriacim práškom, Xylitom a vodou. Následne do kakaovej zmesi vmiešame sneh. Pripravené cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do rúry na 15 minút pri teplote 180 °C.

Medzitým si pripravíme krém. Tvaroh s mandľovým maslom vymiešame do hladkého krému. Keď sa nám cesto dopečie, necháme ho vychladnúť a rozrežeme ho na dve polovice. Jednu polovicu korpusu natrieme tvarohovým krémom. Druhú polovicu navrstvíme na korpus s krémom. Mliečny rez necháme minimálne hodinu stuhnúť v chladničke a následne ho nakrájame na 12 kúskov. Vrch každého rezu ozdobíme roztopenou horkou čokoládou s kokosovým olejom. Fitness verziu Kinder mliečnych rezov vložíme ešte na 30 minút do chladničky a podávame. Mňam!

Fitness recept: Nadýchaný Kinder mliečny rez bez múky s vysokým obsahom bielkovín
NUTRIČNÉ HODNOTYNA JEDEN REZ
Kalórie95
Bielkoviny10 g
Sacharidy6 g
Tuky5 g
Vláknina1 g

Ochutnáte aj vy náš Kinder mliečny rez? Akú sladkú maškrtu máte najradšej? Napíšte nám odpovede do komentárov, a ak sa vám náš fitness recept páčil, podeľte sa oň zdieľaním.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *