Fitness recept: Nadýchaná bublanina s ovocím

Fitness recept: Nadýchaná bublanina s ovocím

Predstavte si tradičný koláčik bublaninu. Aj vám sa spája s návštevou vašej babičky? Nám určite áno, a preto sme neodolali tomuto receptu na bublaninu so slivkami a čučoriedkami, navyše vo fitness verzii! Poďte sa vrhnúť na prípravu tejto dobroty!

Na prípravu potrebujeme:

  • 150 g ovsenej/špaldovej múky
  • 120 ml vody
  • 2 vajcia 
  • 40 g trstinového cukru
  • 40 g jablkového pyré (detskej výživy bez cukru)
  • 30 g proteínu Just Whey s vanilkovou príchuťou
  • 200 g sliviek
  • 150 g čučoriedok
  • 2 ČL prášku do pečiva
Ingrediencie na ovocnú bublaninu

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

V prvom rade si žĺtky oddelíme od bielok, a žĺtka vyšľaháme do hustej peny spolu s vodou a trstinovým cukrom. Následne pridáme jablkové pyré, proteín, múku zmiešanú s kypriacim práškom a všetko dôkladne premiešame. Malo by nám vzniknúť krémové cesto tekutejšej konzistencie, preto podľa potreby pridáme viac vody. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu a zľahka vmiešame do cesta. Cesto prelejeme do malého plechu (my sme použili o veľkosti 20×20 cm) vystlaného papierom na pečenie. Na cesto poukladáme slivky nakrajáne na štrvrtinky a čučoriedky, a všetko jemne vtlačíme do cesta. Bublaninu pečieme približne 25 minút pri 180℃. Po upečení ju necháme úplne vychladnúť a podávame!

Fitness recept: Nadýchaná bublanina s ovocím
NUTRIČNÉ HODNOTYNA 1 KÚSOK (CELKOVO 9 KÚSKOV)
Kalórie126
Bielkoviny6 g
Sacharidy23 g
Tuky2 g

Veríme, že si týmto receptom na ovocnú bublaninu nielen pripomeniete bezstarostné detské chvíle, ale dobre si na ňom aj pochutnáte. Ak sa vám recept páčil, nezabudnite ho podporiť zdieľaním.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

  1. Dana
    1. 06. 2024
    Odpoveď:

    Výborná.m8sto vody kefir, mouka půl na půl ovesná a spalování, třešně.,cukr vynechání úplně a proteinu 45g

    Odpovedať Zobraziť odpovede
    1. Simona Svobodová
      4. 06. 2024
      Odpoveď:

      Pěkný den,
      ano, recept se dá mnoha způsoby upravovat, a vytvářet tak lehce odlišné dezerty. Přejeme plno dalších povedených dobrot.

      Odpovedať