Fitness recept: Mexické tacos s tofu a so zeleninou

Fitness recept: Mexické tacos s tofu a so zeleninou

Z tortilly nemusíte vytvárať len wrap, burrito alebo quesadillu. Čo tak dať šancu aj inej dobrote? S mexickými tacos rozhodne nešliapnete vedľa. Na plnenie sme použili naše tofu a zeleninovú zmes. Vďaka tomu je plnená tortilla vhodná aj pre vegetariánov. Samozrejme, nesmú chýbať ani lahodné ZERO omáčky, ktoré pomôžu vytvoriť dokonalý chuťový zážitok, no nepridajú nadbytočné kalórie.

Budeme potrebovať:

Mexické tacos s tofu a so zeleninou - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Vezmeme si hlávkový šalát a natrháme ho na väčšie kusy. Cherry paradajky, papriku, cibuľu a uhorku si nakrájame na menšie kúsky a všetko spolu zmiešame s kukuricou. Potom si prichystáme tofu, ktoré nakrájame na kocôčky a dochutíme soľou, čiernym korením a údenou paprikou. Na panvici, ktorú sme si vystriekali olejom v spreji a ktorú sme rozpálili, restujeme tofu asi 3 – 5 minút. Na inej panvici alebo v mikrovlnke si zohrejeme placky a tie naplníme zeleninou a orestovaným tofu. Na záver ich ešte polejeme podľa chuti omáčkou sladké čili a medovo-horčicovou omáčkou. Celé tacos môžeme ešte pokvapkať šťavou z limetky.

Mexické tacos s tofu a so zeleninou
Nutričné hodnoty1 porcia (celkovo 6 porcií)
Energetická hodnota201 kcal
Bielkoviny8 g
Sacharidy28 g
Tuky5,5 g
Vláknina4 g

Tento recept na tacos si obľúbia všetci fanúšikovia wrapu, burrita a ďalších dobrôt pripravených z tortilly. Tacos sa perfektne hodia napríklad aj ako pokrm na piknik. 

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach s označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *