Fitness recept: Kuracia kapsa so špenátovou náplňou

Fitness recept: Kuracia kapsa so špenátovou náplňou

Nebaví vás pripravovať si z kuracích pŕs stále dokola len plátok s ryžou alebo zemiakmi? V tom prípade si poďme spoločne trošku zaexperimentovať a vyskúšať jednoduchú kapsu plnenú špenátom, syrom a sušenými paradajkami. Táto lahodná chuťová kombinácia si vás získa už po prvom súste. Potom už zostáva len rozhodnúť sa, s čím ju budete podávať. Siahnete po šaláte alebo zvolíte ryžu?

Budeme potrebovať:

  • 300 g kuracích pŕs
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 50 g sušených paradajok
  • 20 g strúhaného parmezánu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej v spreji
  • soľ podľa chuti
  • čierne korenie podľa chuti
  • šalát ako prílohu
  • budeme potrebovať špáradlá na zabalenie
Kuracia kapsa so špenátovou náplňou – ingrediencie

Postup: 

Začneme prípravou náplne. Panvicu postriekame olejom v spreji, pridáme nasekaný cesnak, orestujeme ho dozlatista a potom pridáme aj nasekaný špenát. Restujeme, kým nezmäkne. Potom očistíme kuracie prsia, pozdĺžne ich rozkrojíme na dva plátky a naklepeme ich cez potravinovú fóliu tak, aby mali plátky po celej dĺžke rovnakú hrúbku. Kuracie prsia osolíme a okoreníme podľa chuti, položíme na ne vrstvu špenátu, sušené paradajky a na záver posypeme jemným parmezánom.

Kuracia kapsa so špenátovou náplňou – príprava

Kuracie prsia preložíme na polovicu a vytvoríme tak kapsu. Tú uzatvoríme pomocou špáradiel. Ak ste zdatnejší, môžete z nej urobiť roládu. 

Následne si rozpálime panvicu postriekanú olejom v spreji a zabalené kuracie prsia na nej orestujeme dozlatista zo všetkých strán. Podľa potreby môžeme zapiecť aj v rúre (cca 15 minút na 170 °C), ale ak je mäso tenké, nie je to nutné. Potom už môžeme podávať.

Kuracia kapsa so špenátovou náplňou
Nutričné hodnoty1 porcia bez prílohy (spolu 2 porcie)
Energetická hodnota201 kcal
Bielkoviny37 g
Sacharidy6 g
Tuky3 g
Vláknina1 g

My sme ako prílohu použili zeleninový šalát, ktorý sa dá doplniť napríklad ZERO dresingom, super voľbou bude ale aj ryža, kuskus alebo zemiaky.

Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *