Nebaví vás pripravovať si z kuracích pŕs stále dokola len plátok s ryžou alebo zemiakmi? V tom prípade si poďme spoločne trošku zaexperimentovať a vyskúšať jednoduchú kapsu plnenú špenátom, syrom a sušenými paradajkami. Táto lahodná chuťová kombinácia si vás získa už po prvom súste. Potom už zostáva len rozhodnúť sa, s čím ju budete podávať. Siahnete po šaláte alebo zvolíte ryžu?
Budeme potrebovať:
- 300 g kuracích pŕs
- 100 g čerstvého špenátu
- 50 g sušených paradajok
- 20 g strúhaného parmezánu
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej v spreji
- soľ podľa chuti
- čierne korenie podľa chuti
- šalát ako prílohu
- budeme potrebovať špáradlá na zabalenie
Postup:
Začneme prípravou náplne. Panvicu postriekame olejom v spreji, pridáme nasekaný cesnak, orestujeme ho dozlatista a potom pridáme aj nasekaný špenát. Restujeme, kým nezmäkne. Potom očistíme kuracie prsia, pozdĺžne ich rozkrojíme na dva plátky a naklepeme ich cez potravinovú fóliu tak, aby mali plátky po celej dĺžke rovnakú hrúbku. Kuracie prsia osolíme a okoreníme podľa chuti, položíme na ne vrstvu špenátu, sušené paradajky a na záver posypeme jemným parmezánom.
Kuracie prsia preložíme na polovicu a vytvoríme tak kapsu. Tú uzatvoríme pomocou špáradiel. Ak ste zdatnejší, môžete z nej urobiť roládu.
Následne si rozpálime panvicu postriekanú olejom v spreji a zabalené kuracie prsia na nej orestujeme dozlatista zo všetkých strán. Podľa potreby môžeme zapiecť aj v rúre (cca 15 minút na 170 °C), ale ak je mäso tenké, nie je to nutné. Potom už môžeme podávať.
Nutričné hodnoty | 1 porcia bez prílohy (spolu 2 porcie) |
---|---|
Energetická hodnota | 201 kcal |
Bielkoviny | 37 g |
Sacharidy | 6 g |
Tuky | 3 g |
Vláknina | 1 g |
My sme ako prílohu použili zeleninový šalát, ktorý sa dá doplniť napríklad ZERO dresingom, super voľbou bude ale aj ryža, kuskus alebo zemiaky.
Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár