Fitness recept: Kura Teriyaki

Fitness recept: Kura Teriyaki

Šťavnaté mäso a omáčka plná chutí sú skvelým základom lahodného jedla. Potom už stačí iba vybrať si, ktorú prílohu zvolíte. My sme tentoraz stavili na kombináciu ryže so zeleninou a bylinkami. Vďaka svojmu zloženiu sa jedlo skvele hodí aj do jedálnička na chudnutie. Dá sa vziať aj ako krabičkový obed do práce. Skrátka ideálna dobrota.

Budeme potrebovať:

Na podávanie budeme potrebovať:

Fitness recept: Kura Teriyaki

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Kuracie prsia si očistíme, nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme podľa chuti. Rozpálime si panvicu, dáme na ňu 1 a ½ PL olivového oleja a restujeme mäso dozlatista zo všetkých strán. Potom si ho dáme bokom do misky, na tú istú panvicu pridáme ½ PL oleja, rozpálime a orestujeme na ňom nadrobno nasekaný cesnak a zázvor. Prilejeme sójovku, ryžový ocot, pridáme trstinový cukor a omáčku necháme prebublať. Do omáčky vmiešame kukuričný škrob rozmiešaný v troške vody, ktorá omáčku zahustí. Na záver do panvice vrátime opečené mäso a pridáme aj jarnú cibuľku nakrájanú na väčšie kúsky.

Kura Teriyaki - postup

Všetko ešte krátko povaríme, dochutíme podľa potreby a ak treba, zriedime vodou. Podávame s varenou ryžou, bulgurom, sezamom, bylinkami, prípadne zeleninou.

Kura Teriyaki

Objavte naše bestsellery:

Nutričné hodnoty1 porcia bez prílohy (celkom 3 porcie)
Energetická hodnota256 kcal
Bielkoviny32 g
Sacharidy14 g
Tuky8 g

Ak hľadáte tipy na zdravé obedy plné bielkovín, potom si kura Teriyaki zamilujete.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *