Šťavnaté mäso a omáčka plná chutí sú skvelým základom lahodného jedla. Potom už stačí iba vybrať si, ktorú prílohu zvolíte. My sme tentoraz stavili na kombináciu ryže so zeleninou a bylinkami. Vďaka svojmu zloženiu sa jedlo skvele hodí aj do jedálnička na chudnutie. Dá sa vziať aj ako krabičkový obed do práce. Skrátka ideálna dobrota.
Budeme potrebovať:
- 400 g kuracích pŕs
- 30 ml sójovej omáčky
- 25 g trstinového cukru
- 20 ml ryžového octu
- 5 cm kúsok zázvoru
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 vetvičky jarnej cibuľky
- 2 PL olivového oleja
- 1 ČL kukuričného škrobu
- mleté korenie podľa chuti
- soľ podľa chuti
Na podávanie budeme potrebovať:
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
Kuracie prsia si očistíme, nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme podľa chuti. Rozpálime si panvicu, dáme na ňu 1 a ½ PL olivového oleja a restujeme mäso dozlatista zo všetkých strán. Potom si ho dáme bokom do misky, na tú istú panvicu pridáme ½ PL oleja, rozpálime a orestujeme na ňom nadrobno nasekaný cesnak a zázvor. Prilejeme sójovku, ryžový ocot, pridáme trstinový cukor a omáčku necháme prebublať. Do omáčky vmiešame kukuričný škrob rozmiešaný v troške vody, ktorá omáčku zahustí. Na záver do panvice vrátime opečené mäso a pridáme aj jarnú cibuľku nakrájanú na väčšie kúsky.
Všetko ešte krátko povaríme, dochutíme podľa potreby a ak treba, zriedime vodou. Podávame s varenou ryžou, bulgurom, sezamom, bylinkami, prípadne zeleninou.
Objavte naše bestsellery:
Nutričné hodnoty | 1 porcia bez prílohy (celkom 3 porcie) |
---|---|
Energetická hodnota | 256 kcal |
Bielkoviny | 32 g |
Sacharidy | 14 g |
Tuky | 8 g |
Ak hľadáte tipy na zdravé obedy plné bielkovín, potom si kura Teriyaki zamilujete.
Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár