Fitness recept: Krémové tagliatelle cestoviny s lososom a ricottou

Fitness recept: Krémové tagliatelle cestoviny s lososom a ricottou

Túžite po ľahkom, no zároveň lahodne krémovom obede? V tom prípade je tento recept na lososové cestoviny so syrom ricotta určený práve pre vás! Ricotta sa od ostatných syrov líši nielen svojou tvarohovou konzistenciou, ale aj nižším obsahom tukov. V kombinácií s lososom si tak vytvoríte lahodný, ľahký obed bohatý na bielkoviny.

Na prípravu potrebujeme:

  • 250 g ricotty
  • 240 g cestovín tagliatelle
  • 200 g filet z lososa
  • 100 g hrášku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • šťavu z ½ citróna
  • hrsť čerstvého kôpru
  • soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • olivový olej v spreji
Ingrediencie na cestoviny s lososom

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup prípravy:

Vo vriacej a osolenej vode uvaríme cestoviny do mäkka. Z uvarených tagliatelle odoberieme cca 200 ml vody a zvyšok zlejeme do umývadla. Do druhého hrnca nasypeme hrášok, a varíme ho približne 20 minút. Následne sa pustíme do prípravy lososa. Rybu dobre osolíme a okoreníme podľa chuti. Potom ju položíme na rozohriatu panvicu postriekanú olivovým olejom a opekáme z oboch strán. Po opečení a vychladnutí z lososa stiahneme kožu a mäso pomocou prstov natrháme na malé kúsky a odložíme nabok. Následne zmiešame ricottu s citrónovou šťavou, roztlačeným cesnakom, nasekaným kôprom a okoreníme.

Do hlbšej vyhriatej panvice pridáme uvarený hrášok, pripravenú zmes z ricotty, kúsky opečeného lososa a poriadne premiešame. Za stáleho miešania postupne prilievame odobratú vodu z cestovín, až pokiaľ zmes v panvici nedosiahne požadovanú krémovú konzistenciu. Omáčku necháme zovrieť a pomaly do nej vmiešame cestoviny. Ešte horúce tagliatelle naložíme na tanier, posypeme nastrúhaným parmezánom, čerstvým kôprom a pridáme plátok citróna. Dobrú chuť!

Fitness recept na tagliatelle  s lososom a ricottou
NUTRIČNÉ HODNOTYNA JEDNU PORCIU (Z CELKOVÉHO MNOŽSTVA VYJDÚ 3 PORCIE)
Kalórie555
Bielkoviny19 g
Sacharidy63 g
Tuky19 g
Vláknina4 g

Veríme, že vás tento recept na krémové lososové cestoviny oslovil natoľko, že ho v najbližšej dobe vyskúšate aj vy. V prípade, že vám chutilo, budeme radi za jeho zdieľanie.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *