Fitness recept: Kôprová omáčka s proteínovou knedľou

Fitness recept: Kôprová omáčka s proteínovou knedľou

Dnešný recept je ideálny pre každého, kto miluje omáčky. Táto je maximálne jednoduchá na prípravu a chuťovo za to naozaj stojí. A určite vás poteší aj proteínová knedľa, ktorá je v mikrovlnke hotová do troch minút. Potom už len pridáme uvarené vajíčko a vyvážený a chutný obed máme na stole.

Na omáčku budeme potrebovať: 

Na knedľu budeme potrebovať: 

Na podávanie budeme potrebovať:

  • 3 vajcia
  • čerstvý kôpor
Kôprová omáčka s proteínovou knedľou – ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Začneme prípravou omáčky. Na rozohriatom oleji orestujeme múku, prilejeme mlieko a všetko spolu metličkou rozmiešame, aby v omáčke neboli žiadne hrudky. Pridáme bobkový list, soľ, trstinový cukor podľa chuti a omáčku 10 minút povaríme. Na záver ju dochutíme čiernym korením a octom, vylovíme bobkový list, odstavíme zo sporáka a pridáme nasekaný kôpor.

Kôprová omáčka s proteínovou knedľou – omáčka

Potom sa pustíme do prípravy proteínovej knedle. Proteín zmiešame s múkou, kypriacim práškom a troškou soli. Bielka dáme do misky so štipkou soli a vyšľaháme do tuhého snehu. K suchým ingredienciám postupne primiešame mlieko aj bielka. Cesto rozdelíme do 2 hrnčekov, ktoré sme si predtým vystriekali olejom v spreji, a dáme ich do mikrovlnky na 2 – 3 minúty s výkonom na 900 W. Knedle potom vyklepneme z hrnčekov, necháme chvíľu vychladnúť, rozkrájame ich na plátky, rozdelíme na 3 porcie a podávame s omáčkou. Nezabudneme ku každej porcii pridať jedno vajce uvarené natvrdo (vajcia dáme do vriacej vody asi na 14 minút) a čerstvý kôpor.

Kôprová omáčka s proteínovou knedľou

Objavte naše bestsellery:

Nutričné hodnoty1 porcia (spolu 3 porcie)
Energetická hodnota433 kcal
Bielkoviny37 g
Sacharidy35 g
Tuky15 g
Vláknina5 g

Tento obed plný bielkovín si zamilujete po prvom ochutnaní. Skvele sa hodí aj ako jedlo po tréningu.

Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *