Fitness recept: Fish and chips

Fitness recept: Fish and chips

Britská klasika v podobe ryby s hranolkami (fish and chips) nemusí byť len fast foodovým jedlom plným tuku. My sme túto dobrotu trošku upravili a hlavné komponenty pripravili v rúre. Vďaka tomu sa pýši nižším podielom tuku. Na celkovom dojme to jedlu ale vôbec neuberá, práve naopak. Perfektne vynikne prirodzená chuť potravín. A keď si mäso aj hranolky namočíte do domáceho jogurtového dipu, budete sa ešte dlho po dojedení olizovať.

Na rybu budeme potrebovať:

  • 200 g filetu z tresky (môže byť aj iná ryba)
  • 30 g špaldovej múky
  • 20 g kukuričných lupienkov (jemne nadrvených)
  • 1 celé vajce
  • soľ

Na dip budeme potrebovať:

  • 100 g jogurtu gréckeho typu s 0 % tuku
  • 20 g kyslých uhoriek
  • 1 strúčik cesnaku
  • čerstvú citrónovú šťavu podľa chuti
  • soľ podľa chuti
  • korenie podľa chuti

Na hranolky budeme potrebovať:

  • 300 g surových zemiakov
  • korenie na americké zemiaky
  • olej v spreji
Fish and chips - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Začneme prípravou hranoliek. Zemiaky si olúpeme a nakrájame do tvaru hranoliek, opláchneme studenou vodou a usušíme papierovou utierkou.

Fish and chips - hranolky

Na plech vyložený papierom na pečenie si hranolky rovnomerne rozložíme, postriekame olejom v spreji a posypeme korením na americké zemiaky.

Ryby umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kusy. Tie potom osolíme a obaľujeme postupne v trojobale – začneme obalením z oboch strán v múke, potom vo vajíčku a na záver v nadrvených kukuričných lupienkoch.

Fish and chips - ryba

Do rúry si dáme piecť pripravené hranolky na 10 minút pri 200 °C. Potom ich vytiahneme, pridáme k nim na plech aj pripravenú rybu a spoločne pečieme ešte ďalších 15 – 20 minút, opäť pri 200 °C. Hneď ako ubehne táto doba, mali by byť upečené hranolky aj ryba, ak nie, necháme ešte chvíľu dopiecť.

Medzičasom, kým sa nám ešte ryba s hranolčekmi pečie, si pripravíme dip. Nadrobno si nakrájame cesnak aj kyslú uhorku a zmiešame s jogurtom. Podľa chuti pridáme aj citrónovú šťavu, korenie a soľ. Všetko ešte raz dôkladne zamiešame.

No a môžeme podávať. Ručíme za to, že sa budete oblizovať.

Fish and chips
Nutričné hodnoty

1 celá porcia

Energetická hodnota722 kcal
Bielkoviny59 g
Sacharidy97 g
Tuky9 g
Vláknina10 g

Tak čo, trafili sme sa vám do chuti touto tradičnou britskou pochúťkou, ktorú sme z fast foodového jedla prerobili na vyvážený a plnohodnotný pokrm?

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *