Fitness recept: Domáce vegan toffifee

Fitness recept: Domáce vegan toffifee

Geniálny súlad chuti karamelu, orieškov a čokolády na dezerte Toffifee milujeme asi všetci. Práve preto sme sa rozhodli priniesť vám recept, vďaka ktorému si túto pochúťku rýchlo pripravíte aj z pohodlia domova, a postačí vám na to len pár ingrediencií. Navyše sme mysleli aj na fanúšikov vegánskej kuchyne a ľudí s intoleranciou. Poďte si pripraviť toto domáce vegan Toffifee aj vy!

Na prípravu potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Plechovku kokosového mlieka odložíme na noc do chladničky. Na druhý deň z neho odoberieme tuhú časť a spolu s cukrom ju v menšom hrnci za stáleho miešania roztopíme. Keď nám vznikne tekutý a jednotný karamel, odstavíme ho z plameňa. Následne doň pridáme kešu maslo a zmes miešame, kým sa nám obe hmoty nespoja.

Príprava karamelu

Lieskové oriešky na panvici krátko opražíme a zbavíme ich šupky. Do formičiek nalejeme mierne vychladnutý karamel, vložíme oriešok do stredu a zalejeme ho zvyšným karamelom. Toffifee vložíme na pol hodinku do chladničky, aby nám karamel stuhol, a následne ho dozdobíme roztopenou čokoládou. Dezert vložíme do mrazáku aspoň na dve hodiny, potom bonbóny vylúpneme z formičiek a vychutnávame! Toffifee aj naďalej skladujeme v mrazáku.

Fitness recept: Domáce vegan toffifee
Nutričné hodnoty
na 1 kus (celkovo 15 kusov)
Kalórie43
Bielkoviny1 g
Sacharidy3 g
Tuky3 g

Veríme, že týmto receptom na obľúbený dezert Toffifee už čoskoro potešíte svoje chuťové poháriky, a ak sa vám recept páčil, nezabudnite ho podporiť zdieľaním.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *