Fitness recept: Čokoládovo-pomarančový krém z batatov

Fitness recept: Čokoládovo-pomarančový krém z batatov

Chutný dezert nemusí byť vždy tvorený veľkým množstvom hutného cesta. Občas stačí rozmixovať len pár ingrediencií a vytvoriť ľahký lahodný krém, na ktorom si pochutí úplne každý, dokonca aj vegáni. My sme ako základ použili batat a kokosové mlieko, ktoré vytvorí perfektnú konzistenciu. O chuť aj farbu sa potom postará kombinácia kakaa, javorového sirupu a pomarančovej kôry. Tak čo, pripravíte si ho tiež?

Budeme potrebovať:

Čokoládovo-pomarančový krém z batatov - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Deň alebo aspoň pár hodín pred prípravou tohto dezertu si dáme do chladničky konzervu kokosového mlieka, aby sa nám lepšie oddelila tuhá časť od tekutej.

Na začiatku príprav si musíme nachystať batat. Umyjeme ho, usušíme a pozdĺžne prekrojíme. Dáme ho piecť do rúry vyhriatej na 200 °C asi na 40 minút, kým nebude úplne mäkký.

Čokoládovo-pomarančový krém z batatov - postup

Po upečení ho vytiahneme a necháme úplne vychladnúť. Hneď ako je studený, vydlabeme lyžicou vnútro batatu a vložíme ho do mixéra. Pridáme k nemu tuhú časť kokosového mlieka, kakao, javorový sirup a približne polovicu z pripravenej pomarančovej kôry. Všetko spoločne mixujeme, kým nám nevznikne jemný a nadýchaný krém. Ten si potom rozdelíme do dvoch pripravených mištičiek, v ktorých ho budeme rovno servírovať. Necháme ho v chladničke aspoň hodinu vychladiť. Na záver ho posypeme zvyšnou pomarančovou kôrou a drvenými kakaovými bôbmi.

Čokoládovo-pomarančový krém z batatov
Nutričné hodnoty

1 porcia (celkom dve porcie)

Energetická hodnota303 kcal
Bielkoviny6 g
Sacharidy47 g
Tuky9 g
Vláknina5 g

Čokoládovo-pomarančový krém je skvelým dezertom do horúcich letných dní, počas ktorých vás zaručene osvieži.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *