Lahodný a vyvážený obed nemusí vždy obsahovať mäso. My sme dnes použili osvedčenú kombináciu cestovín, listovej zeleniny, cícera a parmezánu, ktorú sme si hneď zamilovali. Samozrejme, pridali sme aj ďalšie suroviny na dochutenie, vďaka čomu rýchlo vznikol lahodný obed.
Budeme potrebovať:
- 160 g ľubovoľných cestovín
- 150 g (1 balenie) BIO cícera
- 20 g parmezánu + 10 g na podávanie
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 hrste listovej zeleniny (baby špenát, rukola, mangold…)
- 1 naberačku vody z cestovín
- 1 PL olivového oleja
- kôra z ½ citróna
- ½ ČL mletej papriky
- ½ ČL mletej údenej papriky
- citrónovú šťavu podľa chuti
- mleté čierne korenie podľa chuti
- soľ podľa chuti
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
Cestoviny si uvaríme podľa návodu, aby boli al dente. Nezabudneme si odložiť 1 naberačku vody z cestovín. Kým sa varia cestoviny, na olivovom oleji krátko orestujeme cesnak nakrájaný na plátky. K tomu pridáme prepláchnutý cícer, mletú papriku, mletú údenú papriku a restujeme na miernom ohni asi 10 minút.
Potom primiešame citrónovú kôru, najemno nastrúhaný parmezán a 1 naberačku vody z cestovín. Zmes necháme chvíľu prebublať, potom pridáme uvarené cestoviny a listovú zeleninu nakrájanú na menšie kúsky.
Jedlo dochutíme soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou podľa chuti. Potom môžeme servírovať. Pred podávaním na tanieri ešte jemne ozdobíme parmezánom.
Objavte naše bestsellery:
Nutričné hodnoty | 1 porcia (spolu 2 porcie) |
---|---|
Energetická hodnota | 503 kcal |
Bielkoviny | 22 g |
Sacharidy | 77 g |
Tuky | 11 g |
Vláknina | 4 g |
Ak máte radi bezmäsité pokrmy, určite si zamilujete aj túto cestovinovú dobrotu. Navyše je príprava maximálne jednoduchá.
Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár