Fitness recept: Cestoviny s cícerom a parmezánom

Fitness recept: Cestoviny s cícerom a parmezánom

Lahodný a vyvážený obed nemusí vždy obsahovať mäso. My sme dnes použili osvedčenú kombináciu cestovín, listovej zeleniny, cícera a parmezánu, ktorú sme si hneď zamilovali. Samozrejme, pridali sme aj ďalšie suroviny na dochutenie, vďaka čomu rýchlo vznikol lahodný obed. 

Budeme potrebovať:

  • 160 g ľubovoľných cestovín
  • 150 g (1 balenie) BIO cícera
  • 20 g parmezánu + 10 g na podávanie
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 hrste listovej zeleniny (baby špenát, rukola, mangold…)
  • 1 naberačku vody z cestovín
  • 1 PL olivového oleja
  • kôra z ½ citróna
  • ½ ČL mletej papriky
  • ½ ČL mletej údenej papriky
  • citrónovú šťavu podľa chuti
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • soľ podľa chuti
Cestoviny s cícerom a parmezánom – ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Cestoviny si uvaríme podľa návodu, aby boli al dente. Nezabudneme si odložiť 1 naberačku vody z cestovín. Kým sa varia cestoviny, na olivovom oleji krátko orestujeme cesnak nakrájaný na plátky. K tomu pridáme prepláchnutý cícer, mletú papriku, mletú údenú papriku a restujeme na miernom ohni asi 10 minút.

Potom primiešame citrónovú kôru, najemno nastrúhaný parmezán a 1 naberačku vody z cestovín. Zmes necháme chvíľu prebublať, potom pridáme uvarené cestoviny a listovú zeleninu nakrájanú na menšie kúsky.

Cestoviny s cícerom a parmezánom – zmes v panvici

Jedlo dochutíme soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou podľa chuti. Potom môžeme servírovať. Pred podávaním na tanieri ešte jemne ozdobíme parmezánom.

Cestoviny s cícerom a parmezánom

Objavte naše bestsellery:

Nutričné hodnoty1 porcia (spolu 2 porcie)
Energetická hodnota503 kcal
Bielkoviny22 g
Sacharidy77 g
Tuky11 g
Vláknina4 g

Ak máte radi bezmäsité pokrmy, určite si zamilujete aj túto cestovinovú dobrotu. Navyše je príprava maximálne jednoduchá.

Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *