Fitness recept: Cake pops (tortové lízanky)

Fitness recept: Cake pops (tortové lízanky)

Tortové lízanky, teda cake pops, patria medzi dezerty, ktoré skvele chutia, a navyše sú vďaka špajli maximálne praktické na servírovanie. Keď sa do nich zahryznete, hneď ucítite dokonalú súhru vláčneho cesta s tvarohovým krémom, ktorú vynikajúco dopĺňa čokoládová poleva s lyofilizovanými jahodami. Túto kombináciu jednoducho musíte vyskúšať!

Budeme potrebovať:

Cake pops (tortové lízanky) – ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, proteín, štipku soli a xylitol. Zamiešame a potom postupne pridáme tekuté ingrediencie, teda zmäknutý kokosový olej, mlieko a vajíčka. Všetko opäť dôkladne premiešame. Nakoniec pridáme aj lyofilizované maliny.

Cake pops (tortové lízanky) – cesto

Potom vezmeme plech vyložený papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne nalejeme. Vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme 45 minút. Potom pridáme teplotu na 180 °C a pečieme ďalších 10 minút. To, či je cesto hotové, zistíme tak, že doň zapichneme špajľu. Ak ju vytiahneme suchú, máme hotovo a môžeme cesto vybrať z rúry. Ak je cesto ešte nedopečené, necháme ho v rúre a po 5 minútach kontrolujeme, kým nebude hotové.

Cesto necháme vychladnúť a potom ho nadrobíme do misky. Pridáme k nemu tvaroh dochutený flavor drops, premiešame a z cesta vytvarujeme 12 guľôčok. Tie vložíme na 20 minút do mrazničky, aby stuhli. Medzitým si pripravíme polevu tak, že rozpustíme čokoládu na polevu vo vodnom kúpeli v hrnci alebo v silikónovom obale. Môžeme ju nechať rozpustiť aj v mikrovlnke. Keď vytiahneme guľôčky z mrazničky, obalíme ich v roztopenej čokoláde a potom ich posypeme drvenými lyofilizovanými jahodami. Bude sa nám to robiť lepšie, ak ich už pred obaľovaním napichneme na špajľu, s ktorou budeme dezert aj podávať. Keď máme tortové lízanky obalené v čokoláde a ozdobené sušeným ovocím, dáme ich ešte na 15 minút do mrazničky. A potom sa už do nich môžeme s chuťou pustiť.

Cake pops (tortové lízanky)

Objavte naše bestsellery:

Nutričné hodnoty1 lízanka (spolu 12 kusov)
Energetická hodnota209 kcal
Bielkoviny7 g
Sacharidy23 g
Tuky9 g
Vláknina4 g

Ak máte radi jednoporciové dezerty, tieto lízanky na špajli si zamilujete.

Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *