Tortové lízanky, teda cake pops, patria medzi dezerty, ktoré skvele chutia, a navyše sú vďaka špajli maximálne praktické na servírovanie. Keď sa do nich zahryznete, hneď ucítite dokonalú súhru vláčneho cesta s tvarohovým krémom, ktorú vynikajúco dopĺňa čokoládová poleva s lyofilizovanými jahodami. Túto kombináciu jednoducho musíte vyskúšať!
Budeme potrebovať:
- 250 g ražnej celozrnnej múky
- 130 ml mlieka
- 70 g xylitolu
- 70 g horkej čokolády
- 50 ml kokosového oleja
- 50 g nízkotučného tvarohu
- 35 g lyofilizovaných jahôd (20 g do cesta, 15 g na ozdobenie)
- 30 g vanilkového proteínu
- 25 g lyofilizovaných malín
- 4 vajíčka
- 1/2 kypriaceho prášku do pečiva
- štipku soli
- flavor drops podľa chuti
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, proteín, štipku soli a xylitol. Zamiešame a potom postupne pridáme tekuté ingrediencie, teda zmäknutý kokosový olej, mlieko a vajíčka. Všetko opäť dôkladne premiešame. Nakoniec pridáme aj lyofilizované maliny.
Potom vezmeme plech vyložený papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne nalejeme. Vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme 45 minút. Potom pridáme teplotu na 180 °C a pečieme ďalších 10 minút. To, či je cesto hotové, zistíme tak, že doň zapichneme špajľu. Ak ju vytiahneme suchú, máme hotovo a môžeme cesto vybrať z rúry. Ak je cesto ešte nedopečené, necháme ho v rúre a po 5 minútach kontrolujeme, kým nebude hotové.
Cesto necháme vychladnúť a potom ho nadrobíme do misky. Pridáme k nemu tvaroh dochutený flavor drops, premiešame a z cesta vytvarujeme 12 guľôčok. Tie vložíme na 20 minút do mrazničky, aby stuhli. Medzitým si pripravíme polevu tak, že rozpustíme čokoládu na polevu vo vodnom kúpeli v hrnci alebo v silikónovom obale. Môžeme ju nechať rozpustiť aj v mikrovlnke. Keď vytiahneme guľôčky z mrazničky, obalíme ich v roztopenej čokoláde a potom ich posypeme drvenými lyofilizovanými jahodami. Bude sa nám to robiť lepšie, ak ich už pred obaľovaním napichneme na špajľu, s ktorou budeme dezert aj podávať. Keď máme tortové lízanky obalené v čokoláde a ozdobené sušeným ovocím, dáme ich ešte na 15 minút do mrazničky. A potom sa už do nich môžeme s chuťou pustiť.
Objavte naše bestsellery:
Nutričné hodnoty | 1 lízanka (spolu 12 kusov) |
---|---|
Energetická hodnota | 209 kcal |
Bielkoviny | 7 g |
Sacharidy | 23 g |
Tuky | 9 g |
Vláknina | 4 g |
Ak máte radi jednoporciové dezerty, tieto lízanky na špajli si zamilujete.
Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár