Fitness recept: Batáty plnené kuracím mäsom a praženými arašidmi

Fitness recept: Batáty plnené kuracím mäsom a praženými arašidmi

Neviete sa nabažiť sladkých zemiakov? Nielenže sú zdrojom energie, sú tiež bohaté na mnohé zdraviu prospešné vitamíny, ako vitamín A, B a C. Preto sme pre vás pripravili skvelý fitness recept na batáty plnené kuracím mäsom a arašidmi, ktoré vás prekvapia jedinečnou chuťou.

Potrebujeme:

Ingrediencie na batáty plnené kuracím mäsom a praženými arašidmi

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Najprv si upečieme batáty. Umyjeme ich teplou vodou, osušíme, postriekame troškou olivového oleja a vložíme do rúry. Batáty pečieme pri teplote 200°C približne 40 minút. Čas pečenia závisí od veľkosti batátov, preto ich priebežne kontrolujte. Dobre upečený batát spoznáte tak, že do neho zľahka pichnete vidličkou a uistíte sa, či je vo vnútri mäkký. Medzitým dáme variť hrášok a na panvici potretej olivovým olejom zľahka opražíme arašidy. Hrášok máme uvarený do piatich minút a arašidy za stáleho miešania opekáme približne 5 minút.

Kým sa nám pečú sladké zemiaky, pripravíme si mäso. Kuracie prsia osolíme a zľahka ich z oboch strán opečieme na panvici potretej olivovým olejom. Následne mäso podlejeme troškou vody a dusíme, kým nezmäkne. Po udusení a vychladnutí, natrháme kuracie prsia na malé kúsky. Kúsky mäsa zmiešame s dijonskou horčicou, kečupom, medom a uvareným hráškom. Mäsovú zmes môžeme podľa potreby dochutiť soľou a korením. Upečené batáty ešte za horúca v strede rozrežeme, naplníme mäsovou zmesou, posypeme pažítkou a arašidmi a podávame. Prajeme vám dobrú chuť!

Fitness recept: Batáty plnené kuracím mäsom a praženými arašidmi
NUTRIČNÉ HODNOTYNA 1 PORCIU (CELKOVO 2 PORCIE)
Kalórie437
Bielkoviny45 g
Sacharidy53 g
Tuky8 g

Aj vám sa zbiehajú slinky na tieto úžasné batáty plnené kuracím mäsom? Dajte nám vedieť do komentára a nezabudnite náš fitness recept zdieľať ďalej.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *