Fitness recept: Batatové muffiny s karamelizovanými pekanovými orechmi

Fitness recept: Batatové muffiny s karamelizovanými pekanovými orechmi

Chcete si zamaškrtiť, ale recepty na banánové muffiny už vás nebavia? Tak to ste tu správne. Dnes pre vás máme totiž špecialitu v podobe batatových muffinov, ktoré sú vhodné dokonca aj pre vegánov. Cesto zo sladkých zemiakov má lahodnú chuť, ktorú k dokonalosti vyladí voňavý javorový sirup. Vrcholom sú pekanové orechy, ktoré muffiny dozdobia. Tomuto spojeniu vláčneho cesta s chrumkavými pekanovými orechmi jednoducho nejde odolať. Tak sa do toho poďme hneď pustiť.

Na prípravu cesta potrebujeme:

Na prípravu karamelizovaných pekanových orechov potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Najprv si necháme predhriať rúru na 180 ℃. Vezmeme si formu na muffiny a vystriekame si ju kokosovým olejom.

Ďalej si nachystáme veľkú nádobu, v ktorej zmiešame špaldovú múku s práškom do pečiva, jedlou sódou, škoricou, soľou a jablčným octom.

V ďalšej nádobe si spoločne rozmixujeme olúpané pečené bataty, vodu, javorový sirup a vnútro vanilkových strukov. Pokiaľ vanilkové struky nemáte, môžete použiť vanilkové flavor drops alebo ich úplne vynechať. Túto rozmixovanú hmotu začneme pomaly vmiešavať do suchej múčnej zmesi. Postupne nám vznikne vláčne cesto na muffiny, ktoré rovnomerne rozdelíme do formy na muffiny. Malo by nám vyjsť približne na 12 kusov. Formu aj s muffinmi vložíme do rúry vyhriatej na 180 ℃ a pečieme približne 20 minút.

Kým budú muffiny upečené, pripravíme si karamelizované orechy. Na malej panvici rozohrejeme javorový sirup so škoricou a prisypeme pekanové orechy. Necháme spoločne karamelizovať. Hotové karamelizované orechy potom rovnomerne poukladáme na upečené muffiny. Hneď ako vychladnú, môžeme si vychutnať dokonalé spojenie vláčneho muffinu s chrumkavými karamelizovanými orechmi.

Náš tip: Ak chcete, aby vám orechy v muffinoch ešte lepšie držali, položte ich na povrch muffinov už počas pečenia.

Fitness recept: Batatové muffiny s karamelizovanými pekanovými orechmi
Nutričné hodnoty1 muffin (celkom 12 kusov)
Kalórie198
Bielkoviny5,5 g
Sacharidy34 g
Tuky3,6 g
Vláknina3,9 g

Tieto lahodné muffiny si môžete vychutnať na raňajky, desiatu alebo s nimi potešiť návštevu. Recept môžete zdieľať aj so svojimi priateľmi, aby nezostali o túto dobrotu ochudobnení.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *