Fitness recept: Veľkonočná plnka so špenátom

Fitness recept: Veľkonočná plnka so špenátom

Čo nesmie chýbať na veľkonočnom stole? Predsa slaná plnka plná bielkovín. Do tej našej sme okrem vajíčok pridali aj kuracie mäso, takže nie je núdza o ďalšiu dávku proteínu. Špenát okrem farby dodá celému jedlu aj skvelú chuť. Dá sa tak jesť samostatne alebo ako súčasť komplexného pokrmu. 

Budeme potrebovať:

Veľkonočná plnka so špenátom – ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Staršie suché rožky si nakrájame na menšie kocky. Na olivovom oleji si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, aby začala byť sklovitá, pridáme cesnak nakrájaný na plátky, majoránku a ešte chvíľu restujeme. Na záver pridáme kuracie prsia z konzervy (len tuhú časť, tekutinu vylejeme), baby špenát, nasekanú petržlenovú vňať a všetko spolu na panvici dôkladne premiešame, prehrejeme a podľa potreby osolíme a okoreníme. Potom zmes odstavíme zo sporáka.

Veľkonočná plnka so špenátom – príprava

Kúsky rožka vo väčšej mise premiešame s mliekom a necháme ich dôkladne nasiaknuť. Potom k nim pridáme rozšľahané vajíčka, hotovú a vychladnutú špenátovo-mäsovú zmes, všetko spolu dôkladne premiešame, vložíme do menšieho pekáča postriekaného olejom v spreji a povrch uhladíme.

Veľkonočná plnka so špenátom – pred pečením

Potom dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C, približne na 30 minút. Že máme hotovo, poznáme podľa pekne zlatistého povrchu. Keď je plnka upečená, necháme ju aspoň trochu vychladnúť a potom už môžeme krájať a servírovať.

Veľkonočná plnka so špenátom

Objavte naše bestsellery:

Nutričné hodnoty1 kus (spolu 6 kusov)
Energetická hodnota288 kcal
Bielkoviny18 g
Sacharidy31 g
Tuky9 g
Vláknina5,5 g

Ak hľadáte recept na veľkonočnú dobrotu plnú chutí a bielkovín, do tejto plnky sa rozhodne musíte pustiť.

Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *