Fitness recept: Valentínske cupcakes

Fitness recept: Valentínske cupcakes

Valentín je ideálna príležitosť urobiť radosť sebe alebo ľuďom, ktorých máme radi. A vzhľadom na to, že láska prechádza žalúdkom, bude táto dobrota ideálnou voľbou. Cupcakes majú krásne ružovú farbu. Okrem toho vynikajú aj skvelou chuťou a dokonalým zložením. Vďaka tomu určite potešia aj všetkých fitnessákov a priaznivcov zdravého životného štýlu.

Na cesto budeme potrebovať:

Na ozdobenie budeme potrebovať:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Dáme si nahriať rúru na 180 °C a pripravíme si formu na muffiny, ktorú si vyložíme silikónovými alebo papierovými košíčkami. Ak ich nemáme, postriekame formu aspoň olejom v spreji. Potom sa pustíme do prípravy cesta. V miske zmiešame obe múky, prášok z červenej repy, proteín, prášok do pečiva a štipku soli, všetko dôkladne premiešame. Následne pridáme vajíčka, mlieko, olej, vanilkové flavor drops a miešame, aby sa všetko spojilo a vzniklo hladké cesto. To si rozdelíme do pripravených košíčkov. Každý naplníme približne do ¾. Takto by nám malo vzniknúť 12 kusov.

Valentínske cupcakes – príprava

Pripravenú formu s košíčkami dáme do vyhriatej rúry a pečieme 20 – 30 minút. Pomocou špajle vyskúšame, či sú upečené. Keď ju po zapichnutí vytiahneme suchú, máme hotovo. Po upečení ich vytiahneme a necháme vychladnúť.

Kým upečené cupcakes chladnú, pripravíme si zdobenie. V mikrovlnke alebo vodnom kúpeli si v silikónovom vrecku rozpustíme 35 g horkej čokolády. Potom ju necháme mierne vychladnúť, aby zostala tekutá. V ďalšej miske zmiešame tvaroh s vanilkovými flavor drops a repovým práškom (5 g). Potom primiešame aj vychladnutú čokoládu. Ďalej pridáme stužovač šľahačky podľa návodu, aby bol krém tuhší a lepšie sa s ním pracovalo. Všetko zamiešame, ochutnáme a prípadne pridáme ešte flavor drops. Krém dáme do cukrárskeho vrecúška a všetky cupcakes ozdobíme. Na záver ich posypeme nastrúhanou bielou čokoládou a máme hotovo.

Valentínske cupcakes

Objavte naše bestsellery:

Nutričné hodnoty1 cupcake (spolu 12 kusov)
Energetická hodnota188 kcal
Bielkoviny11 g
Sacharidy19 g
Tuky7 g
Vláknina2,5 g

Ak chcete potešiť seba a svojich blízkych na Valentína, s touto dobrotou rozhodne nešliapnete vedľa. 

Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *