Fitness recept: Tvarohové rezy s čokoládovou polevou

Fitness recept: Tvarohové rezy s čokoládovou polevou

Však už vás jedenie samotného tvarohu po tréningu nudí? Tak si poďte s nami pripraviť tieto jednoduché rezy. Ľahko tak vykúzlite osviežujúci dezert, ktorý chutí skvelo ku káve aj ako snack či raňajky. Alebo snáď poznáte niekoho, kto by dokázal odolať spojeniu sladkého tvarohu a čokolády?

Na cesto budeme potrebovať:

Na krém budeme potrebovať:

  • 500 g jemného odtučneného tvarohu
  • 50 g xylitolu
  • 1 ČL vanilkového extraktu

Na polevu budeme potrebovať:

  • 100 g horkej čokolády
  • 50 ml 10 % smotany na varenie
Tvarohové rezy s čokoládovou polevou - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Najprv sa pustíme do prípravy cesta. Vezmeme si vajíčka a oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme xylitol, trošku vody (cca 3 PL) a vyšľaháme ich do hustej peny. V miske si bokom zmiešame všetky suché ingrediencie, teda preosiatu múku, kakao aj kypriaci prášok, a vmiešame ich do žĺtkovej zmesi. Potom si vezmeme misku s bielkami (môžeme k nim pridať štipku soli) a vyšľaháme tuhý sneh. Ten potom opatrne vmiešame do žĺtkovej zmesi. Ďalej si nachystáme menší plech (náš mal rozmery 20 x 20 cm), vyložíme ho papierom na pečenie a vlejeme naň cesto. Dáme ho do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 15 minút. Že je cesto upečené, zistíme tak, že doň pichneme drevenou špajľou. Tá by mala vyjsť z cesta suchá.

Korpus necháme vychladnúť a medzičasom sa pustíme do prípravy krému. Do misky dáme jemný tvaroh, xylitol, vanilkový extrakt a rozmiešame dohladka. Hneď ako je cesto vychladnuté, môžeme ho potrieť krémom. Takto pripravený základ dáme do chladničky, aby nám krém ľahko stuhol a pustíme sa do prípravy polevy. Na tú stačí len v mikrovlnke alebo vodnom kúpeli rozpustiť čokoládu so smotanou a dôkladne rozmiešať. Polevu potom rovnomerne rozotrieme na korpus s krémom a je to. Než budeme dezert krájať, treba ho nechať aspoň pár hodín v chladničke vychladiť, aby poleva stuhla. Zapojte preto všetku svoju vôľu a skúste to vydržať. Chce to veľa sebaovládania, ale výsledok za to stojí.

Náš tip: Pokiaľ chcete mať dezert ešte farebnejší, môžete do tvarohu pridať drvené lyofilizované ovocie. Skvelo bude chutiť s malinami, jahodami aj banánom. A tí z vás, ktorí túžia po ešte vyššom obsahu bielkovín, môžu do tvarohu primiešať aj svoj obľúbený vanilkový proteín.

Tvarohové rezy s čokoládovou polevou
Nutričné hodnoty

1 kúsok (celkom 9 kúskov)

Energetická hodnota151 kcal
Bielkoviny10 g
Sacharidy11 g
Tuky7 g
Vláknina2 g

Čokoláda a tvaroh je nesmrteľná kombinácia, ktorá nás nikdy neomrzí. Táto dobrota bude skvelá ako raňajky, snack alebo dezert k popoludňajšej káve.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *