Fitness recept: Tvarohové pagáčiky s parmezánom

Fitness recept: Tvarohové pagáčiky s parmezánom

Ak ste dostali chuť na slanú maškrtu, máme pre vás skvelú alternatívu ku klasickým čipsom. Vyskúšajte recept na nadýchané tvarohové pagáčiky s parmezánom, ktorých jemné cesto sa vám bude rozplývať na jazyku. Sú ideálnym rýchlym snackom, ale aj výborným spoločníkom na cesty či desiatou do školy a práce. Poďte ich vyskúšať!

Na prípravu potrebujeme:

  • 250 g celozrnnej špaldovej múky
  • 130 ml mlieka
  • 100 g jemného odtučneného tvarohu
  • 30 g parmezánu
  • 30 ml repkového oleja
  • 1 vajíčko
  • ½ balíčku sušeného droždia (4 g)
  • 1 ČL trstinového cukru
  • 1 ČL himalájskej soli
  • 1 ČL tymiánu (čerstvý/sušený)
  • sezam na posypanie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

V prvom rad si pripravíme kvások – v teplom (nie horúcom) mlieku rozmiešame cukor s droždím a necháme ho napučať asi 5 minút. Medzitým si vo väčšej mise zmiešame múku so soľou, tymiánom a nastrúhaným parmezánom. Následne prilejeme napučaný kvások, olej, tvaroh a vypracujeme jednotné a pomerne nelepivé cesto. Cesto prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku približne 1,5 cm. Z cesta vykrajujeme jednotlivé pagáčiky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na plechu ich necháme podkysnúť ešte aspoň 15 minút. Na záver ich potrieme vyšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a zopár zrnkami soli. Pagáčiky pečieme pri teplote 180°C do zlatista, teda približne 10-15 minút v závislosti od ich veľkosti. Pagáče môžeme podávať hneď po upečení. Príjemné maškrtenie!

Fitness recept: Tvarohové pagáčiky s parmezánom
Nutričné hodnoty
1 pagáč (celkovo 35 pagáčov)
Kalórie44
Bielkoviny2 g
Sacharidy6 g
Tuky2 g

Veríme, že tvarohové pagáčiky čoskoro vyskúšate a zamilujete si ich jemnú chuť. Nenechajte si však túto pochúťku len pre seba, ale zdieľajte ju so svojím okolím.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *