Fitness recept: Tvarohová Panna cotta s lesným ovocím

Fitness recept: Tvarohová Panna cotta s lesným ovocím

Panna cotta, lahodný dezert, s ktorým sme sa doposiaľ stretli najmä v reštauráciách či obľúbených kaviarňach. Ale prečo by sme si ho nemohli dopriať len tak, s poobednou kávou cez pracovný týždeň alebo po nedeľnom obede? Pripravte si tento úžasný recept na tvarohovú Panna cottu s lesným ovocím. Pri jej príprave sme sa zaobišli bez použitia smotany a cukru a nahradili ich zdravšími alternatívami. Rýchla dobrota s jednoduchou prípravou a bohatou dávkou bielkovín. Poďme na to!

Na prípravu hlavnej časti potrebujeme:

Na prípravu ovocnej vrstvy potrebujeme:

  • červené lesné ovocie – 100g malín, 100gjahôd, 100gríbezlí
  • xantanovú gumu
  • nasekané mandle na zdobenie
Ingrediencie na Panna cottu

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

V miske si vymiešame tvaroh s jogurtom a následne k nim primiešame proteín. V druhej miske si dohladka vymixujeme ovocie. Do tvarohovej zmesi pridáme xantanovú gumu, dobre premiešame a rýchlo plníme poháre, v ktorých Panna cottu chceme servírovať. Po pridaní gumy je potrebné s hmotou pracovať rýchlo, aby vám príliš nestuhla. Rovnako postupujeme s ovocnou zmesou, pridáme gumu a plníme ňou poháre. Tie na záver zdobíme čerstvým ovocím a mandľami. Prajeme vám dobrú chuť!

Fitness recept: Tvarohová Panna cotta s lesným ovocím
Nutričné hodnoty
1 porcia aj s ovocím (celkovo 4 porcie)
Kalórie180,5
Bielkoviny25 g
Sacharidy15,5 g
Tuky1,25 g
Vláknina3,6 g

Vyskúšajte recept na fit tvarohovú Panna cottu s lesným ovocím a spríjemnite touto dobrotou deň vašich najbližších. Nezabudnite sa však podeliť aj s okolím a recept zdieľajte.

Svojimi výtvormi sa neváhajte pochváliť aj na sociálnych sieťach, označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *