Chcete si za chvíľku pripraviť luxusné raňajky, ktoré vyzerajú ako z kaviarne? V tom prípade by ste sa mali pustiť do prípravy týchto lahodných škoricových vaflí. Okrem chuti si určite zamilujete aj to, ako krásne vám z nich bude rozvoniavať kuchyňa. Najlepšie chutia, keď ich ešte ozdobíte agávovým sirupom. Ale vedľa nešliapnete ani s orechovým maslom.
Budeme potrebovať:
- 240 ml mandľového mlieka (dá sa nahradiť akýmkoľvek iným)
- 120 g špaldovej múky
- 30 g vanilkového proteínu
- 20 g kešu masla s príchuťou škoricovej rolky
- 10 g agáve sirupu (na ozdobenie)
- 3 g mletej škorice (plus na ozdobenie)
- 2 vajcia
- 1 g soli
- vanilkové flavor drops podľa chuti
- olej v spreji na postriekanie vafľovača
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
V miske si dôkladne zmiešame špaldovú múku, proteín, mletú škoricu a soľ. V ďalšej miske si rozmiešame vajcia, mlieko, vanilkové flavor drops a kešu maslo s príchuťou škoricovej rolky. Aby sa kešu maslo lepšie spojilo s ďalšími ingredienciami, je dobré dať ho na chvíľu rozohriať do mikrovlnky.
Do zmesi mlieka a vajíčok postupne primiešame suchú zmes, aby nám vzniklo hladké cesto. Potom si rozohrejeme vafľovač, postriekame ho olejom v spreji, nanesieme primerané množstvo cesta a postupne dozlatista opekáme všetky vafle. Z celej zmesi by malo vyjsť 6 kusov. Po upečení ich ozdobíme agávovým sirupom, škoricou a môžeme podávať.
Objavte naše bestsellery:
Nutričné hodnoty | 1 vafľa (spolu 6 kusov) |
---|---|
Energetická hodnota | 157 kcal |
Bielkoviny | 10 g |
Sacharidy | 16 g |
Tuky | 5 g |
Vláknina | 4 g |
Ak si chcete vafle ešte vytuniť, dajte na ne poriadnu vrstvičku kešu masla, prípadne jogurt alebo tvaroh a čerstvé či lyofilizované ovocie.
Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár