Fitness recept: Red velvet torta s tvarohovým krémom

Fitness recept: Red velvet torta s tvarohovým krémom

Kto má rád nahé torty? Máme na mysli typy toriet, ktoré sú obnažené, vďaka čomu jasne vidíte všetky vrstvy. V tomto prípade je na prvý pohľad jasné, že ide o vláčnu red velvet tortu, ktorú výborne dopĺňa tvarohový krém. Túto pochúťku si určite zamilujete.

Na cesto budeme potrebovať:

Na krém budeme potrebovať:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Do misky si rozbijeme vajíčka s xylitolom a dôkladne ich vyšľaháme. Potom pridáme acidofilné mlieko, olej, prášok z červenej repy, múku, kakao, vanilkové flavor drops a premiešame.

Red velvet torta s tvarohovým krémom - cesto

Nakoniec pridáme aj kypriaci prášok a opäť dôkladne zamiešame. Cesto nalejeme do formy (naša mala priemer 24 cm) vyloženej papierom na pečenie, dáme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme 45 minút. Dĺžku pečenia odhadneme špajľou, keď ju zapichneme a cesto sa nám na ňu lepí, korpus ešte nie je hotový. V takom prípade pečieme ďalších 10 minút.

Keď máme korpus upečený a vychladnutý, rozdelíme si jeho výšku na pomyselné polovičky a pozdĺžne ho rozkrojíme. Vďaka tomu nám vzniknú dva nízke korpusy.

V miske si zmiešame tvaroh, vanilkový proteín, xylitol a flavor drops podľa chuti. Všetko dôkladne vyšľaháme a môžeme sa pustiť do vrstvenia. Spodný plát korpusu potrieme 50 g jahodového Jammy spreadu. Na to dáme polovicu krému, ktorý rovnomerne rozotrieme po celom povrchu.

Red velvet torta s tvarohovým krémom - vrstvenie

Na prvý korpus potom položíme druhú polovicu korpusu, ktorú opäť po celom povrchu natrieme zvyšným Jammy spreadom a zvyškom krému. Navrch nasypeme nadrvené lyofilizované maliny, ktoré nám celú tortu krásne ozdobia. No a máme hotovo. Potom už stačí len dať tortu do chladničky, počkať, až trochu stuhne a pustiť sa do nej.

Red velvet torta s tvarohovým krémom

Objavte naše bestsellery:

Nutričné hodnoty1 kus (celkom 12 kusov)
Energetická hodnota200 kcal
Bielkoviny9 g
Sacharidy17 g
Tuky10 g
Vláknina3 g

Pokiaľ máte radi tzv. nahé torty, potom si zamilujete aj túto red velvet verziu, ktorá chutí ešte lepšie, než vyzerá.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *