Fitness recept: Proteínový pohár s banánovým piškótovým cestom

Fitness recept: Proteínový pohár s banánovým piškótovým cestom

Dnes sme si pre vás pripravili recept na túto luxusnú dobrotu. Základ tvorí piškótové cesto s banánovou príchuťou, ktoré vo výsledku perfektne dopĺňa vanilkový krém. Toto proteínové kombo si získa vaše chuťové poháriky a poteší aj svaly. Odporúčame pripraviť si ho už deň dopredu a potom ho len vytiahnuť z chladničky. Luxusné raňajky alebo snack tak budete mať hneď pripravené.

Na banánové piškótové cesto budeme potrebovať:

Na proteínový krém budeme potrebovať:

Proteínový pohár s banánovým piškótovým cestom – ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Do misky si dáme xylitol, vajce a zmäknuté maslo, následne zmes dôkladne vyšľaháme. Potom pridáme všetky suché suroviny, teda proteín, kypriaci prášok, múku, štipku soli a všetko premiešame. Potom roztlačíme banán na hladké pyré a opatrne ho primiešame do cesta. Nachystáme si formu, postriekame ju olejom v spreji a rovnomerne do nej nalejeme cesto, povrch zarovnáme. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C na 30 – 40 minút a pečieme, kým nebude cesto hotové. Vyskúšame zapichnutím špajle a ak ju vytiahneme suchú, máme hotovo. Ak nie, ešte dopečieme. Keď piškótové cesto vyberieme z rúry, vyklopíme ho a necháme vychladnúť.

Proteínový pohár s banánovým piškótovým cestom – upečený základ

Potom sa pustíme do prípravy krému. Na sporáku privedieme k varu 400 ml mlieka. V 100 ml zvyšného mlieka rozmiešame pudingový prášok a vmiešame ho do vriaceho mlieka. Potom postupne pridávame aj proteín, metličkou miešame a chvíľu povaríme, aby v kréme neboli hrudky.

Proteínový pohár s banánovým piškótovým cestom – krém

Následne nakrájame upečené piškótové cesto na malé kocky.

Proteínový pohár s banánovým piškótovým cestom – kúsky piškótového cesta

Potom sa môžeme pomaly pustiť do vrstvenia. 

Proteínový pohár s banánovým piškótovým cestom – vrstvenie

Nachystáme si 3 poháriky a do nich dávame striedavo kocky upečeného cesta a krém, kým neminieme všetky suroviny. Keď máme hotovo, necháme dobrotu aspoň hodinu uležať v chladničke a potom si na nej môžeme pochutiť.

Náš tip: Keď necháme poháriky odležať v chladničke cez noc, piškótové cesto nasiakne krémom a bude ešte vláčnejšie. Celý pohár potom môžeme vyladiť napríklad zero omáčkami, orieškami alebo lyofilizovaným ovocím.

Proteínový pohár s banánovým piškótovým cestom

Objavte naše bestsellery:

Nutričné hodnoty1 pohárik (spolu 3 poháriky)
Energetická hodnota538 kcal
Bielkoviny34 g
Sacharidy57 g
Tuky18 g
Vláknina6 g

Tento pohár sú ideálne raňajky alebo väčší snack po tréningu alebo pred ním, Okrem toho, že si pochutíte, nakŕmite aj svaly. 

Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *