Fitness recept: Pistáciová baklava s vlašskými orechami

Fitness recept: Pistáciová baklava s vlašskými orechami

Sladučký dezert baklava je neodmysliteľnou súčasťou každej pekárne v Bulharsku, Grécku či Turecku. Jej ochutnanie rozhodne stojí za to a preto máme z nášho nového receptu ohromnú radosť! Pistáciovú baklavu s vlašskými orechami si teraz pripravíte už aj doma! Obrovskými motivátormi pre nás boli nečakane jednoduchá príprava a neskutočne lahodná chuť. Keď sa k tomu ešte pridal fakt, že je vhodná aj pre vegánov, nebolo o čom. Poďme sa vrhnúť do prípravy!

Na prípravu potrebujeme:

Na prípravu sirupu potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

V prvom rade si orechy pomelieme na múku. Pripravíme si okrúhly plech na baklavu a vystriekame ho kokosovým olejom v spreji.  Pláty cesta si orežeme podľa tvaru plechu, ale odrezky nevyhadzujeme, použijeme ich na vnútorné vrstvy. Na spodok plechu dáme prvý plát cesta, nasprejujeme ho kokosovým olejom a pomocou štetky naň rovnomerne rozotrieme 1 PL ľanového oleja. Postup opakujeme s ďalšími 3-4 plátmi cesta. Následne na navrstvené pláty zakončené kokosovým a ľanovým olejom, pridáme 1 PL pistáciového masla, ktorú rovnomerne rozotrieme a posypeme ju tenkou vrstvou rozomletých orechov. Potom vrstvu prikryjeme ďalšou a celý postup opakujeme, kým sa nám neminú orechy a pistáciové maslo. Vrstvenie ukončíme 3-4 vrstvami, ktoré tak, ako na spodnej časti, potierame už len kokosovým a ľanovým olejom. Baklavu nakrájame ostrým nožom na 50 malých kúskov.

Vrch postriekame olivovým olejom a rozotrieme naň 2-3 PL ľanového oleja. Rúru si vyhrejeme na 150℃ a baklavu dáme piecť na cca 40-50 minút. Keď je baklava hotová, vyberieme ju z rúry a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme sirup. Do malého hrnca dáme javorový sirup, vodu a erythrit, ktoré necháme spolu variť asi 30 minút. Napokon pridáme vanilku a dobre zamiešame. Horúci sirup rovnomerne rozlejeme na vychladnutú baklavu. Každý kúsok ozdobíme pistáciovým maslom a konopnými semienkami. Baklavu necháme vychladnúť a odležať, aby dobre absorbovala sirup. Následne ju skladujeme v chladničke. Servírujeme a vychutnávame každý kúsok!

Fitness recept: Pistáciová baklava s vlašskými orechami
Nutričné hodnoty
1 kúsok (celkovo 50 kúskov)
Kalórie94
Bielkoviny2 g
Sacharidy10 g
Tuky6 g

Pochutnajte si na tradičnom dezerte vhodnom aj pre vegánov, baklave s vlašskými orechami. Podeľte sa o recept so svojím okolím a napíšte nám, ako vám táto dobrota chutila.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *