Fitness recept: Orechové parížske rožky s vanilkovým krémom

Fitness recept: Orechové parížske rožky s vanilkovým krémom

Voňavé krehké orechové cesto s vanilkovým krémom, ponoreným v čokoláde. Presne tak bude vyzerať naše maškrtenie na Vianoce! Samozrejme príprava týchto delikátnych parížskych rožkov sa nezaobišla bez zdravších alternatív bežných ingrediencií a my s výsledkom nemôžeme byť inak, než nadmieru spokojní! Poďte si aj vy vykúzliť túto orechovú dokonalosť!

Na prípravu cesta potrebujeme:

Na prípravu krému potrebujeme:

  • 400 ml mandľového/polotučného mlieka
  • 1 balíček (40 g) vanilkového pudingového prášku
  • 40 g trstinového cukru
  • ½ ČL agaru (3 g)

Na prípravu polevy potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Najskôr si pripravíme cesto – vlašské orechy rozmixujeme najemno, zmiešame ich s múkou, cukrom, soľou a následne aj s vajíčkom. Vzniknutým lepivejším cestom naplníme zdobiace vrecko a tvarujeme ním menšie rožky na plech vystlaný papierom na pečenie. Medzi jednotlivými rožkami nechávame dostatočný rozostup, keďže sa počas pečenia zväčšia. Rožky pečieme približne 15 – 20 minút pri teplote 160 °C.

Medzitým si pripravíme krém. Pudingový prášok v shakeri vymiešame s trstinovým cukrom, agarom a mandľovým mliekom. Zmes prelejeme do hrnca a uvaríme do zhustnutia. Puding aj upečené rožky necháme úplne vychladnúť. Pudingovým krémom naplníme zdobiace vrecko s ozdobnou špičkou a rožky ozdobíme. Tie následne polievame alebo namáčame do čokolády roztopenej s kokosovým olejom. Rožky necháme stuhnúť a môžeme ich podávať. Prajeme príjemné maškrtenie!

Pozn.: rožky nie sú určené na dlhodobé skladovanie. Je potrebné ich spotrebovať do 3 dní. Skladujeme ich v chladničke v otvorenej nádobe.

Fitness recept: Orechové parížske rožky s vanilkovým krémom
Nutričné hodnoty
1 rožok (celkovo 12 rožkov)
Kalórie194
Bielkoviny3 g
Sacharidy23 g
Tuky10 g

Veríme, že vám tieto úžasné orechové parížske rožky s vanilkovým krémom prevoňajú domov, a vy si ich vychutnáte v kruhu najbližších. Vytvorte tú pravú vianočnú atmosféru aj u vašich známych a o recept sa s nimi podeľte.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach, označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *