Fitness recept: Kysnutá hviezda s lieskovoorieškovou náplňou

Fitness recept: Kysnutá hviezda s lieskovoorieškovou náplňou

Dnešný recept je ideálny pre každého, kto si rád dopraje mäkké a nadýchané sladké dobroty, ktoré chutia ako z tej najlepšej pekárne. Dovnútra sme navyše dali lahodnú lieskovoorieškovú proteínovú nátierku, ktorá cesto dokonale dopĺňa. Celkovo vzhľad tejto hviezdy vyzerá, akoby ju piekol naozajstný profík. Tak čo, kto si na ňu trúfne?

Budeme potrebovať:

Kysnutá hviezda s lieskovoorieškovou náplňou – ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Do teplého (nie horúceho) mlieka vmiešame 1 ČL cukru, droždie a necháme vzísť kvások. Múky premiešame so zvyšným cukrom a štipkou soli. Pridáme vajce, maslo nakrájané na tenké plátky, hotový kvások a cesto spracujeme tak, aby bolo hladké a nelepivé. Môžeme si pomôcť robotom. Keď máme hotovo, prikryjeme ho utierkou a na teplom mieste ho necháme vykysnúť približne 90 minút.

Následne cesto dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 4 rovnaké bochníky. Každý z nich rozváľame do kruhu s priemerom 20 cm. Tri kruhy pomažeme proteínovou nátierkou a položíme ich na seba, potom navrch položíme posledný kruh, ktorý už pomazaný nebude. Pomocou kruhovej formy s priemerom 20 cm odkrojíme prečnievajúce časti, aby bol koláč dokonale okrúhly. Urobiť to možno jednoducho, formu zhora zatlačíme na cesto, a tým odrežeme prečnievajúce časti.

Keď ho máme takto pripravený, preložíme ho na plech vyložený papierom na pečenie. Pohárom si označíme stred, ktorý musí zostať neporušený. Zvyšnú časť rovnomerne od stredu ku krajom rozrežeme na 16 rovnakých cípov. Vždy dva vedľa sebe zamotáme do seba, čím vytvoríme hviezdu s 8 zamotanými cípmi.

Kysnutá hviezda s lieskovoorieškovou náplňou – pletenie cípov

Okraje hviezdy jemne zahneme dovnútra, aby vyzerala úhľadnejšie. V šálke rozšľaháme bielka a potrieme nimi celú hviezdu. Potom ju vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme dozlatista asi 20 minút. Keď máme upečené, necháme ju vychladnúť a potom ju posypeme práškovým cukrom.

Kysnutá hviezda s lieskovoorieškovou náplňou

Objavte naše bestsellery:

Nutričné hodnoty1 kúsok koláča (spolu 9 kúskov)
Energetická hodnota246 kcal
Bielkoviny9 g
Sacharidy32 g
Tuky8 g
Vláknina5 g

Ak vás táto dobrota láka, ale máte pocit, že jej príprava je príliš zložitá, nenechajte sa odradiť. Keď budete postupovať krok po kroku, určite to zvládnete. 

Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *