Fitness recept: Kuracie mäso s pestom a kuskusom

Fitness recept: Kuracie mäso s pestom a kuskusom

Inšpirácií na krabičkové obedy nie je nikdy dosť. Kuracie prsia sú našťastie univerzálnou surovinou, ktorú môžete pripraviť zakaždým inak. My sme sa dnes rozhodli spojiť ich s kuskusom, zeleninou a bazalkovým pestom, ktoré celý pokrm perfektne dochutia. Svoju porciu sme zjedli ešte teplú, počas horúcich letných dní sa ale dá jesť aj za studena.

Budeme potrebovať:

Kuracie mäso s pestom a kuskusom - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky, ktoré osolíme a okoreníme podľa chuti. Vezmeme si väčšiu panvicu, na ktorú si dáme 1 PL oleja, rozpálime, opečieme na nej mäso dozlatista a potom si ho odložíme bokom. Na tej istej panvici si opečieme nadrobno nasekaný cesnak, pridáme k nemu mrazené fazuľky, hrášok a cherry paradajky prekrojené napoly. Zeleninu krátko orestujeme, do panvice k nej vrátime opečené kuracie prsia, pridáme bazalkové pesto a všetko dôkladne premiešame. Podľa potreby môžeme kura dochutiť ešte soľou a korením. Potom zmes odstavíme z plameňa.

Kuskus premiešame so sušenou bazalkou, troškou soli a zalejeme ho vriacou vodou (postupujeme podľa návodu, obvykle sa dáva tekutina ku kuskusu v pomere 2 : 1). Zaliaty kuskus zakryjeme pokrievkou, necháme 5 minút odstáť a potom zamiešame. Keď máme všetko pripravené, môžeme servírovať. Na tanierik dáme najskôr kuskus a na vrch mäso so zeleninou. Môžeme dozdobiť bazalkou alebo inou bylinkou a podávať.

Kuracie mäso s pestom a kuskusom
Nutričné hodnoty1 porcia (celkom 4 porcie)
Energetická hodnota474 kcal
Bielkoviny39 g
Sacharidy50 g
Tuky12 g
Vláknina5 g

Kuracie mäso s kuskusom je skvelý obed aj do krabičky. Vďaka zeleninovej zmesi a pestu objavíte zase nové chuťové kombinácie.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *