Fitness recept: Krémová čokoládová pena s ovocím a orechmi

Fitness recept: Krémová čokoládová pena s ovocím a orechmi

Krémová čokoládová pena, ktorá sa doslova rozplýva na jazyku. Že sme vám urobili chute? Tak si poďte spoločne s nami pripraviť dnešný recept. Bude vám na to stačiť len pár ingrediencií a výsledok prevýši vaše očakávania. Po prvom ochutnaní by vám ani nenapadlo, že základ dezertu tvoria batáty, ktoré dodajú sladkosť a vyšší podiel vlákniny. Navyše pomôžu dotvoriť dokonale krémovú konzistenciu. Tento dezert jednoducho zaručene poteší všetkých milovníkov čokolády.

Budeme potrebovať:

Na dozdobenie budeme potrebovať:

Krémová čokoládová pena s ovocím a orechmi - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Najprv sa pustíme do prípravy sladkých zemiakov. Olúpeme si ich, nakrájame na menšie kúsky a necháme vo vode uvariť domäkka. Hneď ako máme hotovo, zlejeme vodu a batáty dáme do mixéra. Mixujeme tak dlho, pokiaľ nemajú úplne hladkú konzistenciu.

Ďalej si pripravíme vodný kúpeľ. Vezmeme väčší hrniec, do ktorého nalejeme horúcu vodu, a dáme na sporák variť. Do neho potom vložíme prázdny hrniec, v ktorom necháme rozpúšťať horkú čokoládu nalámanú na menšie kúsky. Hneď ako má tekutú konzistenciu, prilejeme ju k batátom a metličkou spoločne zamiešame. Môžeme si pomôcť aj mixérom. Nakoniec pridáme aj ZERO čokoládový sirup, proteín a opäť premiešame.

Krémová čokoládová pena s ovocím a orechmi - postup

Pokiaľ sa nám zdá konzistencia príliš tuhá, môžeme pridať trošku vody, mlieka, smotany alebo kokosového mlieka. Mal by nám vzniknúť jemný krém s nadýchanou konzistenciou.

Nakoniec si nachystáme 4 poháriky, ktoré krémom rovnomerne naplníme. Aby dezert lahodil aj oku, môžeme dozdobiť orechmi, ovocím alebo čímkoľvek iným, čo máme radi.

Krémová čokoládová pena s ovocím a orechmi
Nutričné hodnoty

1 porcia bez zdobenia (celkom 4 porcie)

Kalórie261 
Bielkoviny10 g
Sacharidy27 g
Tuky11 g
Vláknina7 g

Patríte medzi čokoholikov? Potom je pre vás tento recept ako stvorený. A pre ešte väčšie kakaové potešenie môžete celý dezert dozdobiť ešte niekoľkými štvorčekmi čokolády.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *