Fitness recept: Kefírová bábovka s orechmi a čokoládou

Fitness recept: Kefírová bábovka s orechmi a čokoládou

Tiež nemáte radi vysušené bábovky? Potom ste tu dnes správne. Táto dobrota je totiž maximálne vláčna, navyše si vás získa aj svojou podmanivou vôňou. Kombinácia orechov a čokolády snáď nemôže nikdy dopadnúť zle. A táto bábovka je toho jasným dôkazom.

Budeme potrebovať:

Na podávanie budeme potrebovať:

Kefírová bábovka s orechmi a čokoládou - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Celé vajíčka si rozbijeme do misky, pridáme k nim cukor a vyšľaháme do bielej peny. Potom k zmesi prilejeme kefír, pomleté alebo najemno nasekané orechy a preosiate múky s práškom do pečiva a štipkou soli. Všetko spolu krátko zamiešame. Na záver do cesta pridáme nasekanú horkú čokoládu (70 g). Všetko opäť dôkladne premiešame. Cesto prelejeme do bábovkovej formy, ktorú sme si predtým vystriekali olejom v spreji a vysypali múkou.

Kefírová bábovka s orechmi a čokoládou - postup

Bábovku dáme do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme 40 minút. Potom teplotu zvýšime na 180 °C a pečieme ešte ďalších 10 minút. Keď máme hotovo, vytiahneme z rúry a vyklopíme na tanier. V mikrovlnke alebo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom. Môžeme na to použiť aj silikónové vrecko. Touto polevou potom polejeme bábovku. Necháme trošku vychladnúť a potom môžeme podávať.

Kefírová bábovka s orechmi a čokoládou

Objavte naše bestsellery:

Nutričné hodnoty1 porcia (celkom 15 kusov)
Energetická hodnota160 kcal
Bielkoviny5 g
Sacharidy16 g
Tuky8 g
Vláknina2 g

Tak čo, máte chuť sa zahryznúť do tejto vláčnej bábovky s kombináciou orechov a čokolády? Skvele chutí aj v prípade, že ju doplníte napríklad našimi zero omáčkami.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *