Fitness recept: Jednoduchý hrnčekový perník s marmeládou a čokoládovou polevou

Fitness recept: Jednoduchý hrnčekový perník s marmeládou a čokoládovou polevou

Čokoládové dezerty patria jednoznačne medzi tie najobľúbenejšie! Čokoláda v nás vyvoláva pocit šťastia a ak sa spojí so zdravými surovinami, tak vznikne úžasné potešenie bez výčitiek! Vyskúšajte tento jednoduchý čokoládový perník a spravte si deň o niečo krajším! Nadýchané cesto v spojení so sviežou marmeládou a dávkou bielkovín sú tou správnou voľbou k poobednému oddychu.

Na prípravu potrebujeme:

Na dokončenie potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Vo väčšej miske si zmiešame múku, proteín, xylitol, kakao, kypriaci prášok a škoricu. V ďalšej miske si zmiešame mlieko a vajcia. Následne obe zmesi poriadne premiešame, aby sa nám všetky ingrediencie prepojili a vzniklo tekuté cesto. Takto pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo vysypaný múkou. Dáme piecť na 180 °C, na asi 30 – 40 minút. To, či je perník hotový, zistíme za pomoci dreveného špáradla, ktoré po vybratí musí byť suché. Po upečení koláč necháme vychladnúť. Následne perník pozdĺžne prekrojíme, vrchnú časť si opatrne položíme vedľa a spodnú časť potrieme marmeládou. Vrchnou časťou prikryjeme spodnú. Polevu si pripravíme vo vodnom kúpeli rozpustením čokolády a kokosového oleja. Roztopenou polevou pokryjeme celý vrch koláča a perník necháme stuhnúť v chladničke. Následne krájame a užívame si plnú čokoládovú chuť!

Fitness recept: Jednoduchý hrnčekový perník s marmeládou a čokoládovou polevou
Nutričné hodnoty
1 porcia (celkovo 12 porcií)
Kalórie112
Bielkoviny7,5 g
Sacharidy14 g
Tuky2 g

Videorecept na hrnčekový perník s marmeládou a čokoládovou polevou

Veríme, že vás recept na jednoduchý hrnčekový perník potešil a čoskoro si užijete jeho plnú čokoládovú chuť! Spríjemnite deň aj vaším známym a recept s nimi zdieľajte.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *