Fitness recept: Enchiladas s kuracím mäsom

Fitness recept: Enchiladas s kuracím mäsom

Enchiladas patrí medzi pokrmy, v ktorých hneď spoznáte ich mexický nádych. Aj keď môže recept na prvý pohľad vyzerať zložito, rozhodne to tak nie je. A spojenie koreneného kuracieho mäsa, tortilly a skvelej paradajkovej omáčky si zamilujete.

Budeme potrebovať:

Enchiladas s kuracím mäsom - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Nasekáme si najemno cibuľu, cesnak a na jednej PL oleja si ich orestujeme. Kuracie prsia si očistíme a pozdĺžne rozkrojíme. Mäso z oboch strán osolíme, okoreníme, posypeme chilli, mletou rascou a 1 ČL mletej papriky. Takto pripravené mäso dáme na panvicu k cibuli a cesnaku. Kuracie prsia opečieme z oboch strán dozlatista, podlejeme ich vodou a pridáme prepláchnutú fazuľu. Všetko spoločne podusíme cca 5 minút. Následne mäso natrháme vidličkou na menšie kúsky, vrátime ho späť do panvice a poriadne premiešame.

Pripravenou zmesou plníme tortilly, ktoré zamotáme a poukladáme vedľa seba na menší plech. Na zvyšnom oleji orestujeme zvyšok sladkej papriky, pridáme passatu, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a omáčku necháme prejsť varom. Pripravené tortilly zalejeme omáčkou, posypeme nahrubo nastrúhaným syrom.

Enchiladas s kuracím mäsom - postup

Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C asi na 20 minút. Podávame ich ešte teplé, posypané petržlenovou vňaťou alebo koriandrom.

Enchiladas s kuracím mäsom
Nutričné hodnoty

1 porcia (celkom 6 porcií)

Energetická hodnota364 kcal
Bielkoviny32 g
Sacharidy37 g
Tuky8 g
Vláknina8 g

Pokiaľ máte radi jedlá s nádychom mexických chutí, potom si túto dobrotu určite zamilujete.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *