Enchiladas patrí medzi pokrmy, v ktorých hneď spoznáte ich mexický nádych. Aj keď môže recept na prvý pohľad vyzerať zložito, rozhodne to tak nie je. A spojenie koreneného kuracieho mäsa, tortilly a skvelej paradajkovej omáčky si zamilujete.
Budeme potrebovať:
- 500 g kuracích pŕs (ak si chcete prípravu zjednodušiť, môžete použiť RTE kuracie prsia)
- 400 g paradajkovej passaty
- 150 g RTE čiernej fazule
- 150 ml vody
- 100 g tvrdého 30 % syra
- 6 tortill
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 ČL sladkej papriky
- 1 a ½ PL olivového oleja
- 1 cibuľa
- 1 ČL mletej rasce
- štipku mletého chilli
- soľ podľa chuti
- mleté čierne korenie podľa chuti
- čerstvú petržlenovú vňať alebo koriander na podávanie
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
Nasekáme si najemno cibuľu, cesnak a na jednej PL oleja si ich orestujeme. Kuracie prsia si očistíme a pozdĺžne rozkrojíme. Mäso z oboch strán osolíme, okoreníme, posypeme chilli, mletou rascou a 1 ČL mletej papriky. Takto pripravené mäso dáme na panvicu k cibuli a cesnaku. Kuracie prsia opečieme z oboch strán dozlatista, podlejeme ich vodou a pridáme prepláchnutú fazuľu. Všetko spoločne podusíme cca 5 minút. Následne mäso natrháme vidličkou na menšie kúsky, vrátime ho späť do panvice a poriadne premiešame.
Pripravenou zmesou plníme tortilly, ktoré zamotáme a poukladáme vedľa seba na menší plech. Na zvyšnom oleji orestujeme zvyšok sladkej papriky, pridáme passatu, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a omáčku necháme prejsť varom. Pripravené tortilly zalejeme omáčkou, posypeme nahrubo nastrúhaným syrom.
Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C asi na 20 minút. Podávame ich ešte teplé, posypané petržlenovou vňaťou alebo koriandrom.
Nutričné hodnoty | 1 porcia (celkom 6 porcií) |
---|---|
Energetická hodnota | 364 kcal |
Bielkoviny | 32 g |
Sacharidy | 37 g |
Tuky | 8 g |
Vláknina | 8 g |
Pokiaľ máte radi jedlá s nádychom mexických chutí, potom si túto dobrotu určite zamilujete.
Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár