Cícerové placky si zamiluje každý, kto má rád strukoviny. Ich príprava je jednoduchá a výsledkom je dobrota, ktorá má skvelé zloženie. Placky sa dajú jesť samotné alebo ako príloha, napríklad k mäsu a jeho rastlinným alternatívam. Dokonale sa hodia k tvarohovému dipu.
Na placky budeme potrebovať:
- 300 g RTE cíceru (môže byť aj varený alebo konzervovaný bez nálevu)
- 30 g parmezánu
- 20 g špaldovej celozrnnej múky
- 2 vajíčka
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ČL mletej rasce
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate + na ozdobenie
- soľ podľa chuti
- mleté čierne korenie podľa chuti
- olivový olej v spreji na opekanie
Na dip budeme potrebovať:
- 200 g jemného odtučneného tvarohu
- 1 ČL olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- soľ podľa chuti
- mleté čierne korenie podľa chuti
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
Začneme prípravou tvarohového dipu. V miske si zmiešame tvaroh, olivový olej, prelisovaný cesnak, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a soľ aj čierne korenie podľa chuti. Dôkladne premiešame a dáme odležať do chladničky. Potom sa pustíme do prípravy samotných placiek.
Cícer vyberieme z obalu, prepláchneme a rozmixujeme. Pridáme k nemu vajíčko, prelisovaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, najemno nastrúhaný parmezán, múku, soľ, čierne korenie, rascu a všetko spolu poriadne premiešame.
Mala by nám vzniknúť pevná, mierne lepivá zmes, z ktorej tvarujeme menšie placky. Opekáme ich z oboch strán dozlatista na rozohriatej panvici, na ktorú predtým nastriekame olej v spreji. Podávame spoločne s vychladeným dipom, ozdobené troškou petržlenovej vňate.
Objavte naše bestsellery:
Nutričné hodnoty | 1 porcia (spolu 2 porcie) |
---|---|
Energetická hodnota | 479 kcal |
Bielkoviny | 37 g |
Sacharidy | 45 g |
Tuky | 15 g |
Vláknina | 8 g |
Ak máte radi jednoduché, ale maximálne chutné recepty, tieto placky si zamilujete.
Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár