Fitness recept: Cestoviny so sardinkovou omáčkou

Fitness recept: Cestoviny so sardinkovou omáčkou

Klasickú paradajkovú omáčku s mletým mäsom alebo guličkami poznáme asi všetci. Poďme dnes ale spoločne skúsiť aj jednoduchší variant, s ktorým nám pomôžu sardinky v konzerve. Celý obed je za chvíľu hotový a garantujeme, že si maximálne pochutnáte.

Budeme potrebovať:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Paradajky vo vlastnej šťave nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak olúpeme a nasekáme najemno. Zo sardiniek v konzerve zlejeme šťavu a nakrájame ich na menšie kúsky. Potom sa pustíme do samotnej prípravy.

Panvicu si postriekame olejom v spreji a rozpálime ju. Orestujeme na nej cibuľu aj cesnak dozlatista. K tomu pridáme nakrájané paradajky vo vlastnej šťave a varíme 5 minút, kým nezmäknú a omáčka nezhustne. Potom pridáme nakrájané sardinky a necháme ich variť ďalších 5 minút, občas premiešame. Osolíme a dochutíme bazalkou alebo oreganom podľa chuti.

Cestoviny so sardinkovou omáčkou - omáčka

V osolenej vode si uvaríme cestoviny podľa pokynov na obale, pokiaľ nebudú al dente (mäkké a pevné). Potom ich zlejeme a primiešame k omáčke. Na záver podľa chuti posypeme bazalkou či oreganom a môžeme pridať napríklad aj kúsok paradajky na ozdobenie.

Náš tip: Pokiaľ patríte medzi milovníkov syra, nezabudnite si jedlo zasypať poriadnou kopou parmezánu. A skúsiť môžete aj lahôdkové droždie.

Cestoviny so sardinkovou omáčkou

Objavte naše bestsellery:

Nutričné hodnoty1 celá porcia
Energetická hodnota593 kcal
Bielkoviny45 g
Sacharidy76 g
Tuky11 g
Vláknina5 g

Pokiaľ neradi trávite hodiny v kuchyni varením, potom je pre vás tento recept ako stvorený. Do 20 minút môžete servírovať plnohodnotný obed.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *