Klasickú paradajkovú omáčku s mletým mäsom alebo guličkami poznáme asi všetci. Poďme dnes ale spoločne skúsiť aj jednoduchší variant, s ktorým nám pomôžu sardinky v konzerve. Celý obed je za chvíľu hotový a garantujeme, že si maximálne pochutnáte.
Budeme potrebovať:
- 200 g paradajok vo vlastnej šťave
- 125 g sardiniek vo vlastnej šťave
- 80 g špagiet
- 1 cibuľu
- 1 hlavičku cesnaku
- olivový olej v spreji
- bazalka a oregano podľa chuti
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
Paradajky vo vlastnej šťave nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak olúpeme a nasekáme najemno. Zo sardiniek v konzerve zlejeme šťavu a nakrájame ich na menšie kúsky. Potom sa pustíme do samotnej prípravy.
Panvicu si postriekame olejom v spreji a rozpálime ju. Orestujeme na nej cibuľu aj cesnak dozlatista. K tomu pridáme nakrájané paradajky vo vlastnej šťave a varíme 5 minút, kým nezmäknú a omáčka nezhustne. Potom pridáme nakrájané sardinky a necháme ich variť ďalších 5 minút, občas premiešame. Osolíme a dochutíme bazalkou alebo oreganom podľa chuti.
V osolenej vode si uvaríme cestoviny podľa pokynov na obale, pokiaľ nebudú al dente (mäkké a pevné). Potom ich zlejeme a primiešame k omáčke. Na záver podľa chuti posypeme bazalkou či oreganom a môžeme pridať napríklad aj kúsok paradajky na ozdobenie.
Náš tip: Pokiaľ patríte medzi milovníkov syra, nezabudnite si jedlo zasypať poriadnou kopou parmezánu. A skúsiť môžete aj lahôdkové droždie.
Objavte naše bestsellery:
Nutričné hodnoty | 1 celá porcia |
---|---|
Energetická hodnota | 593 kcal |
Bielkoviny | 45 g |
Sacharidy | 76 g |
Tuky | 11 g |
Vláknina | 5 g |
Pokiaľ neradi trávite hodiny v kuchyni varením, potom je pre vás tento recept ako stvorený. Do 20 minút môžete servírovať plnohodnotný obed.
Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár