Fitness recept: Cestoviny s krémovou omáčkou z repy

Fitness recept: Cestoviny s krémovou omáčkou z repy

Pokiaľ už máte dosť klasiky v podobe cestovín s paradajkovou omáčkou, máme dnes niečo presne pre vás. Čo tak dať šancu omáčke z pečenej repy? A nemusíte sa báť ani nedostatku bielkovín. Do receptu sme prepašovali aj celé balenie cottage syra, takže aj vaše svaly budú spokojné.

Budeme potrebovať:

Na podávanie budeme potrebovať:

  • 20 g pistácií nasekaných nadrobno
  • čerstvé bylinky podľa chuti (napr. pažítku alebo petržlenovú vňať)
Cestoviny s krémovou omáčkou z repy - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Olúpeme si červenú repu aj cibuľu a rozkrájame ich na štvrtiny.

Cestoviny s krémovou omáčkou z repy - zelenina pred pečením

Zeleninu osolíme a okoreníme podľa chuti, prilejeme 1 PL oleja a pečieme, kým nie je repa mäkká. Pri 190 °C to trvá cca 50 minút. Medzitým si v osolenej vode uvaríme cestoviny podľa návodu do podoby al dente. Potom ich scedíme (pri tom si dáme bokom cca 4 naberačky vody z cestovín).

Upečenú zeleninu necháme trochu vychladiť a dáme do mixéra. Pridáme cottage syr, citrónovú šťavu a cca 2 naberačky vody z cestovín. Spoločne všetko dohladka rozmixujeme. Takto pripravenú omáčku si zmiešame s uvarenými cestovinami. Pokiaľ je potrebné, pridáme ešte vodu z cestovín. Keď máme hotovo, môžeme servírovať. Na tanieri cestoviny ešte dozdobíme nasekanými pistáciami a bylinkami.

Cestoviny s krémovou omáčkou z repy

Objavte naše bestsellery:

Nutričné hodnoty1 porcia (celkom 4 porcie)
Energetická hodnota462 kcal
Bielkoviny19 g
Sacharidy70 g
Tuky10 g
Vláknina8 g

Tak čo, kto má chuť vyskúšať túto lákavú omáčku, ktorá na prvý pohľad zaujme?

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *