Fitness recept: Batatový falafel s jogurtovým dipom

Fitness recept: Batatový falafel s jogurtovým dipom

Hľadáte tipy na bezmäsité pokrmy? Potom sa vám s batatovým falafelom určite trafíme do chuti. Základ tvoria bataty s cícerom, ktoré skvele dopĺňa cesnak a ďalšie korenie. Vzhľadom na to, že sme falafel nevyprážali, ale piekli v rúre, nemusíte sa báť ani vysokého obsahu tuku. Navyše sme ho doplnili jogurtovým dipom. Môžete pridať ešte šalát a pokrm, ktorý hrá všetkými farbami, je hotový.

Na falafel budeme potrebovať:

Na dip budeme potrebovať:

  • 140 g gréckeho jogurtu (5 % tuku)
  • 1 roztlačený strúčik cesnaku
  • soľ podľa chuti
  • korenie podľa chuti

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Bataty si olúpeme, nakrájame na kocky a v osolenej horúcej vode uvaríme domäkka.

Batatový falafel s jogurtovým dipom - postup

Potom ich necháme vychladnúť, dáme do mixéra a pridáme k nim aj prepláchnutý RTE cícer, strúčik cesnaku, nasekanú cibuľu aj 1 ČL olivového oleja.

Všetko spoločne rozmixujeme na hrubšiu zmes. Tú si potom preložíme do misky. K batatovej zmesi ďalej pridáme štipku soli a všetko korenie, teda rascu, papriku, čierne korenie, prípadne koriander. Nakoniec prisypeme ovsené vločky, ktoré nám všetko zahustia. Všetko spolu ešte raz dôkladne premiešame a potom tvarujeme guličky, ktoré obaľujeme ľahko v strúhanke. Tie si položíme na plech vystriekaný olejom v spreji alebo vyložený papierom na pečenie a dáme do rúry vyhriatej na 190 °C. Pečieme dozlatista približne 15 – 20 minút.

Medzitým sa pustíme do prípravy dipu. Do misky si dáme jogurt, prelisovaný strúčik cesnaku, soľ, korenie podľa chuti a dôkladne všetko premiešame.

Hotový falafel podávame s dipom, môžeme ho však doplniť aj šalátovou zmesou.

Nutričné hodnotyNa celé množstvo
Energetická hodnota784 kcal
Bielkoviny35 g
Sacharidy116 g
Tuky16 g
Vláknina18 g

Falafel s jogurtovým dipom je skvelá večera, ktorá zasýti, a navyše si na nej pochutnáte.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *