9 problémov žien vo fitness svete, o ktorých sa mlčí

9 problémov žien vo fitness svete, o ktorých sa mlčí

Niet pochýb o tom, že dostať sa do formy je úžasný úspech. Jedného dňa, po mesiacoch alebo rokoch boja sa prebudíte a zistíte, že vyzeráte skvele, cítite sa lepšie a máte silu, o ktorej ste možno ani nikdy nesnívali. Koniec príbehu, ríša divov dosiahnutá… Však?

Kiežby! Pravdou ale je, že vaše nové úžasné telo a sebaistota so sebou prinášajú húf nových komplikácií – niektoré sú trápne, iné vtipné, niekedy dokonca oboje. Niektoré sa stali v posilňovni, iné v šatni a nájdu sa aj také, ktoré majú viac čo dočinenia s ostatnými ľuďmi ako s vami – aj keď stále skončia z nejakého tajomného dôvodu ako váš problém. Aj keď fit dámy zažili aspoň niektoré z nich, nikdy ste o nich nepočuli, pretože o nich nikto nehovorí!

V záujme spraviť fitness svet lepším miestom, vynášame tieto problémy na svetlo sveta. Ak vám napadnú nejaké ďalšie, pridajte ich do sekcie komentárov nižšie.

Problém #1 – Vaše telo je terčom diskusií

Ukážte nepatrnú definíciu svalov a zrazu sa nikto – ani muži, ani ženy – nedokážu rozhodnúť či vás obdivujú, či sú vami zastrašení, znechutení, alebo vás milujú. V každom prípade, vaše telo je teraz objektom diskusií a analýz. Veľa z nich je lichotivých, aj keď to niekedy môže znieť trochu divne. („Sakra dievča, tie ruky! “ „Ďakujem …ti?“)

9 problémov fitness žien : telo terčom diskusií a hodnotenia

Ale nenechávajme sa klamať. Vždy tu bude niekto – takzvaní hajzli – ktorí sú veľmi otvorení a hovoria vám presne, čo si myslia o vašom tele, a o tom, ako „si nikdy nenájdete muža, keď budete vyzerať ako chlap.“ Pretože viete, byť nesmierne atraktívna je neprekonateľným životným zmyslom každej ženy.

Posilňujte, namakané sestry. Každým dňom ste trochu silnejšie ako tí, ktorí sa snažia zabrániť vám v príchode do posilňovne.

Problém #2 – Nesedí vám oblečenie a šaty

Vážne, tento bod je najotravnejšou súčasťou bytia fit. Pre ženy, ktoré majú guľatý zadok a užší pás sa oblečenie jednoducho nevyrába. Nevyrábajú sa napasované alebo gombíkové košele dostatočne veľké, aby sa do nich zmestili všetky bicepsy väčšie ako zápästie Kate Moss-ovej. A určite sa nevyrábajú šaty, do ktorých sa pohodlne zmestia tie “bad ass” svaly chrbta, ktoré ste si tak tvrdo budovali.

fitness problém - oblečenie pre ženy

Ak nemáte formu Heidi Klum, skúšobné kabínky môžu pôsobiť celkom depresívne. Ak dokážete nájsť nohavice, ktoré vám neodstávajú od chrbta, klobúk dole. Riešením všetkých týchto nezmyslov môže byť nosenie voľných tielok a legín. Za touto voľbou štýlu si môžete stáť, až kým sa 80´roky nezavolajú a nepovedia, že chcú svoj outfit späť.

Problém #3 – Člen výboru malých pŕs

Existuje dôvod, prečo je chirurgické zväčšovanie pŕs v ženskom fitness svete všadeprítomné. Ak ste mali prsia predtým ako ste začali svoju fitness cestu, buďte pripravené na to, že sa s nimi rozlúčite.

9 problémov fitness žien : malé prsia

Menšie prsia majú aj pozitívnu stránku. Môžete konečne nosiť topy s výstrihmi bez pocitu, že vyzeráte ako (ako to nazvať slušne?) ľahšia deva. Ak však máte malé prsia a široký chrbát, nosiť tieto milé bandeau bikiny je katastrofou, ktorá čaká na prebudenie. V skutočnosti je hocičo bez ramienok časovanou bombou.

Ak ste v tejto šlamastike, máte tri možnosti: našetriť si na chirurgiu; ísť si to starou školou a znovu začať starou vypchávacou technikou z ôsmej triedy; alebo náš osobný favorit– ísť si svoje a zmieriť sa s tým, čo máte.

9 problémov fitness žien : malé prsia

Hnutie „trapézy sú nové prsia“ je živé a zdravé. Takže pestujte tie bicepsy, kvadricepsy a chrbát. Máte nové úžasné krivky, ktoré nahradia tie stratené.

Problém #4 – Tak. Veľmi. Hladná.

Hoci sa zdá hlúpe sťažovať sa na jedlo (#firstworldproblems), byť tak často hladná je niekedy otravné.

9 problémov fitness žien : večný hlad

Kŕmenie svalov zaberá veľa energie. Čím viac ich máte, tým viac je stravovanie prácou na plný úväzok.

Ak ste zaneprázdnené, alebo máte akýkoľvek životný štýl, dostatočne jesť môže byť utrpením. Nie je naozaj nič horšie, než byť niekde uväznená bez jedla, keď sa váš žalúdok rozhodne, že je čas najesť sa znova. To je len receptom na hádky, zlostné rozhovory a ranenie citov.

Možno ste sa už niekedy pripravovali na súťaž, alebo sa len chystáte pripravovať, no vedzte, že oveľa viac ľudí bude presne vedieť, čo si o nich myslíte. Takže ak ste pred súťažou, máte náš rešpekt!

Problém #5 – Holenie podpazušia

Nerobíme si srandu. Naozaj. Váš biceps, prsia, a dokonca aj deltové svaly sa zhlukujú okolo vášho podpazušia. Keď sú tieto svaly malé, holenie je menej náročnou úlohou. Ak ale tieto svaly rastú, vaše podpazušie sa stáva zbierkou štrbín, ku ktorým je niekedy priam nemožné dostať sa žiletkou.

9 problémov fitness žien : holenie podpazušia

Niektoré dievčatá môžu byť fit a svalnaté bez toho, aby to bolo pre nich veľkým problémom, iné sa zas trápia. Myslím si, že chlpy-odstraňujúce spoločnosti úplne prehliadajú významnú marketingovú skupinu: fit dievčatá.

Problém #6 – Nesiete štafetu

Nie je absolútne nič zlé na tom, že šírite „dobré slovo“ a pomáhate svojim priateľom a rodine nájsť cestu do sveta fitness. Niekedy však vy sami môžete pociťovať tlak zo strany okolia, ktorý ide ruka v ruke s tým, že ste vo forme.

9 problémov žien o ktorých sa mlčí

Ako keby nebolo dosť ťažké ostať fit, očakáva sa od vás, že budete presne vedieť ako pomôcť ostatným. Dokonca aj šialená teta Marta, ktorá má poškodený bedrový kĺb, je farboslepá na jedno oko a môže jesť len kašovitú stravu, chce, aby ste jej napísali program, pomocou ktorého zhodí 5 kíl. Veľa šťastia.

Problém #7 – Zničené ruky a mozole

Činky, jednorúčky, hrazdy a iné nástroje mučenia zruinujú vaše ruky. Oh, chcete mi potriasť rukou? No, tu je tá drapľavá labka, uchopte ju. Skúsiť ale môžete fitness rukavice, ktoré vaše ruky ochránia pred poškodeniami, ako sú mozole, pľuzgiere a odreniny.

9 problémov fitness žien : mozole na rukách

Dúfajme, že pracujete na mieste, kde sa na tvrdé mozole, napoly uzdravené pukliny a kriedové škvrny hľadí ako na profesionálne pracovné opotrebovanie.

A nielen vaše dlane budú vyzerať ako dlane horského muža či drevorubača. Akýkoľvek lak na nechtoch je po dobrom mŕtvom ťahu okamžite preč. Nedávno som videla instagramové zábery žien, ktoré cvičia s krásnymi nechtami. Ak máte nejaké tipy a triky, ako je toto možné, prosím, nechajte ich v komentároch.

Problém #8 – Urinálne problémy

Ženy po celom svete, najmä po pôrode, môžu mať problémy s nekontrolovaným močením. Výskoky, ťažké drepy a skoky cez švihadlo – to všetko môže byť transformované z cvičenia do desivých experimentov na vašom panvovovom dne.

fitness - skákanie cez švihadlo - urinálne problémy

Aj keď sa môžete vyhnúť tejto trápnej situácii tak, že sa budete vyhýbať cvikom, pri ktorých strácate kontrolu nad svojim močovým mechúrom, musíte obmedziť svoje aktivity vo fitku. Ak sa márne snažíte o 100,000 kegelových cvikov denne mimo telocvične, možno budete potrebovať fit riešenie pre váš fit problém. Prehltnite svoju hrdosť a spýtajte sa skúseného trénera alebo lekára, akú doplnkovú prácu môžete pridať k posilneniu vášho panvového dna. Alebo si do šortiek vhoďte hygienickú vložku a žite bez strachu. Veď z nejakého dôvodu ich predsa vyrábajú.

Problém #9 – Fitness partia

OK, tento problém nie je niečím o čom sa nehovorí, práve naopak. Rovnako to nie je ani problémom určitého pohavia, ale v ženskom fitness svete sa s nim stretávame častejšie, pretože je pre nás oveľa menej prostriedkov a komunít, ktorých by sme sa mohli zúčastňovať.

Ak sa práve nechystáte niekde súťažiť, veľmi ťažko vás bude niekto vo fitness priemysle chápať ako športovkyňu. Existuje veľa žien, ktoré súťažia v powerliftingu, vzpieraní, strongmanovi, CrossFite a rade ďalších aktivít súvisiacich so silou, ale pokiaľ nemajú levely tuku ako vyrysované kuracie prsia a flitrové tangá, tak sa nepočítajú. A ten pocit je často vzájomný.

Nezabúdajme, že existuje aj veľa športovcov, ktorí dbajú na čas, riziko zranenia a náklady sútaží a rozhodnú sa, že to nie je pre nich. Netýka sa to mňa, ani vás, a preto by týmto ľuďom nemal nikto tvrdiť, že ich tvrdá práca je zbytočná. Lebo nie je.

Fitnes je úžasný, pretože je osobný. Cieľom človeka nie je byť lepší alebo horší ako ktokoľvek iný. Je to o prekonávaní seba samého. Takže namiesto toho, aby ste znižovali záujem iných žien o niečo, čo vy považujete za zlý typ kondície, buďte lepším ambasádorom fitness života.

tréning ženy fitness - problémy žien

Čo robíte teraz môže byť presným opakom toho, čo budete robiť po 10-ich rokov svojej cesty, tak zostaňte otvorené. Poďme sa navzájom povzbudzovať, aby sme boli šťastnejší a zdravší ľudia. Vedzte, že každý, kto robí niečo pre seba a svoje telo, má náš rešpekt a často ani netušíme, čím všetkým si musí prechádzať.

Spoznali ste sa v niektorých z týchto problémov? Alebo by ste dokonca do tohto zoznamu ešte niečo pridali? Podeľte sa s nami v komentároch o vaše skúsenosti a názory. V prípade, že sa vám článok páčil, podporte ho zdieľaním.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *