GymTalk #2 – Čo nám prezradili Attila Végh, Karol Ryšavý a Rytmus?

GymTalk #2 – Čo nám prezradili Attila Végh, Karol Ryšavý a Rytmus?

Podujatie venované všetkým fitness nadšencom pokračovalo vo veľkolepej atmosfére. Na GymTalk #2 sme tentokrát privítali úspešných MMA bojovníkovAttilu Végha a Karola Ryšavého. Tí nám prezradili viac o svojich tréningoch, súťažiach, strave, ale aj o tom, ako sa zoznámili a ako vznikli ich prezývky. Attilu sme sa opýtali aj na zápas proti Karlosovi Vemolovi, ktorý ho čaká už v novembri! 

Špeciálnym hosťom večera bol uznávaný rapper Patrik “Rytmus” Vrbovský, ktorého vyspovedal náš Janko Král. Poďme ale od začiatku! 

Nechýbal fitness welcome drink ani prehliadka firmy

GymTalk #2 sa uskutočnil v košických priestoroch spoločnosti GymBeam. Event odštartoval na predajni, kde sa zhromaždili všetci účastníci a podával sa welcome drink. Následne sa začala prehliadka firmy, ktorú viedol majiteľ GymBeamu – Dalibor Cicman. Návštevníci mali možnosť vidieť skladové priestory, ale aj priestranné marketingové či IT kancelárie. Po prehliadke firmy sa návštevníci osviežili lahodnými drinkami z GymBeam produktov a skvelými fitness pochúťkami.

GymTalk 2, Attila Végh, Karol Ryšavý, Rytmus

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Attila Végh a Karol Ryšavý – tréningy, zápasy, strava, ale aj to, čo je pre MMA zápasníka najdôležitejšie

Attila Végh a Karol Ryšavý – mená, ktoré si v MMA svete vybudovali prestíž vďaka tvrdej práci a snahe vytrvať. Začiatky však neboli jednoduché. Attila nám prezradil, ako medzi týmito dvoma pánmi vznikla spolupráca, z ktorej sa postupom času vyvinulo silné kamarátske puto. 

Spartakus Fight Gym je otvorený už asi 4. alebo 5. rok. Karol tam bol od začiatku. Mal však problémy – rád si vypil, najmä pivo, a potom robil problémy, bil sa na ulici. U nás v gyme je však pravidlom, že sa chlapci nemôžu biť v škole, vonku alebo na diskotéke. S Karolom to bolo párkrát veľmi ťažké, ale zmenil sa,” tvrdí Attila.

Karol sa tiež vyjadril na túto tému a zhodnotil Attilu na pozícii trénera nasledovne: 

“Attila je ako tréner podľa mňa veľmi dobrý. Hlavne je to taký môj vzor, ktorý ma motivuje, nielen ako tréner, ale aj ako človek. Jednoducho pravý šampión. To, čo hovoril, je pravda, ale ja si aj tak myslím, že som bol dobrý. Ale je to tak, veľmi som sa zmenil, začal trénovať, za čo mu veľmi ďakujem. Strašne mi pomáha, od začiatku mi pomáhal. Tam kde som teraz, som vďaka nemu a Eduardovi Gerekovi, ktorý je majiteľ Spartakus Fight Gymu.” 

GymTalk 2, Attila Végh, Rytmus, Karol Ryšavý

Attila s Karolom nám prezradili aj to, ako vznikli ich prezývky a čo vyjadrujú. Attila Végh je známy pod pseudonymom “Pumukli”, ktorý mu dal ešte jeho tréner, keď bol malý. Svojim výzorom sa vtedy podobal na postavičku z rozprávky Majster Eder a škriatok Pumuckl – po maďarsky Pumukli. Karol svoju prezývku “Bomby” získal v čase, keď hrával futbal a zapáčila sa mu natoľko, že si ju nechal až dodnes. 

Attilu čaká v novembri zápas, ktorý mnohí nazývajú zápasom storočia. V klietke sa postaví proti známemu českému MMA zápasníkovi Karlosovi Vemolovi. Ako tento blížiaci sa zápas vníma Attila? 

“V novembri ma čaká “zápas storočia” ako ho všetci označujú. Bude to prvý bol v Bellatore. Moja príprava začína od 15. júla, pretože teraz sa ešte chystám na dovolenku. Predtým si sadneme s trénermi a porozprávame sa, kam pôjdeme na kemp a koho zavoláme ako sparing partnerov. Karlos je fyzicky extrémne silný človek, ale myslím, že ma nemá čím prekvapiť.

Rozprávali sme sa aj o tréningových kempoch, ktoré okrem Slovenska zvyknú absolvovať aj v Thajsku, pretože je tam horúce podnebie. Práve tam zápasník okúsi náročnejšie podmienky na tréning, vďaka čomu sa môže pripraviť na zápas ešte lepšie. Neobišli sme ani tému stravovania. Karol nám prezradil, že pred zápasmi schudne až 13 kilogramov! Ako to dokáže? 

“Ja to mám tak, že do zápasu chudnem približne 13 kíl. Váhu robím posledné tri týždne. Dovtedy jem všetko a potom obmedzím pečivo. Posledné dva týždne obmedzím večer sacharidy a úplne posledný týždeň žijem zo vzduchu a vody. Zavodním sa a v posledný deň odvodňujem.” 

GymTalk 2, Karol Ryšavý, MMA, Attila Végh

Stravovanie Attilu vás možno prekvapí, ale vyjadril sa, že nenávidí ovocie a zeleninu. Naopak, zbožňuje pizzu, hamburgery či hranolky. Zaujímavosťou je aj to, že na rozdiel od zvyšných MMA zápasníkov vôbec neodvodňuje. 

Ste zvedaví na to, čo sa opýtal Rytmus Attilu? Pozrite si to vo videu:

Rytmus – ako sa dostal k boxu, čo ho motivuje, a aký je jeho vzťah k športu

Rytmus prvýkrát okúsil box v Thajsku, kde bol na dovolenke. Páčila sa mu na ňom najmä uvoľnenosť. Po návrate na Slovensko videl video, na ktorom trénovala jeho kamarátka s Attilom, chcel si to vyskúšať tiež, a tak sa dostal do Spartakus Fight Gymu. 

“Attila mi vybavil nejaké sparingy a odvtedy som chodil niekedy 5-krát za týždeň, niekedy som nešiel vôbec. Vtedy som mal 40 rokov a povedal som si, že som rád, že v mojom živote je nejaký šport, a že sa venujem aj niečomu okrem hudby. Bolo super, že som šiel s profesionálnymi fightermi niekde na sústredenie a mojou métou bolo udržať s nimi krok.” 

GymTalk 2, Rytmus

Rytmus nám prezradil aj to, čo podľa neho robí boxera dobrým zápasníkom:

Určite hlava. To je celé. Keď je srdce bojovníka, veľakrát vidíme, že sa dá vyhrať aj bez techniky. Keď už je zápas, napríklad v 5. alebo 10. kole, kde už nie je žiadna technika, srdce proste vyhrá.” 

Rozprávali sme aj o tom, ako vnímal zápas s Marpom. Podľa neho to bola najmä zaujímavá skúsenosť, vďaka ktorej sa jeho život vyvážil. Zároveň dodal, že ho to utvrdilo v tom, že sa vždy rád odrazí od dna a ide ďalej. Prezradil nám aj to, že pri sparing tréningu požiadal Attilu o knockout. 

Padol som na zem a zatriaslo mi nohami. Attila na mňa začal kričať: “Vstávaj! Vstávaj!” a ja som si vlastne uvedomil, že môžem vstať. Dá sa povedať, že toto je dôvod, kvôli ktorému som sa v druhom kole postavil.” 

Rytmus, GymTalk 2, Zápas Rytmus vs. Marpo, tréning

Rytmus sa s nami podelil aj o to, ako vníma stratu súkromia a ako sa s ňou vyrovnáva. Ľudia ho totiž vďaka jeho talentu spoznávali už v škole, na sídlisku, v meste a neskôr na festivaloch a koncertoch. Ako sám povedal, vie sa uvoľniť všade a niekedy je možno viac uvoľnenejší než ľudia naokolo. 

Chcete sa dozvedieť o Rytmusových pocitoch pred staredown s Marpom a o tom, či plánuje ďalšiu športovú výzvu? Pozrite si video: 

Večer sme ukončili s Meet & Greet

GymTalk #2 sme ukončili dobrým jedlom, nápojmi a príjemným Meet & Greet, na ktorom sa návštevníci mohli s hosťami porozprávať a odfotiť. Veríme, že sa vám druhé pokračovanie GymTalku páčilo a uvidíme sa aj nabudúce. Zatiaľ nám do komentáru napíšte, koho by ste chceli vidieť na GymTalk #3, a v prípade, že sa vám článok páčil, podporte ho zdieľaním.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *