Na Vianoce pripravujeme veľa druhov sladkého pečiva. Ale nejaká dobrota by nemala chýbať ani na Veľkú noc. Túto lahôdku sme si zamilovali po prvom ochutnaní. Kombinácia chrumkavej sušienky a lahodného krému do seba perfektne zapadá.
Budeme potrebovať:
- 200 g špaldovej hladké múky + 20 g na pomúčenie
- 100 g masla
- 70 g kokosového cukru
- 50 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
- 30 g medu
- 1 vajce
- štipku soli
Na dokončenie budeme potrebovať:
- 100 g proteínovej lieskovoorieškovej nátierky MoiMüv
- 10 g práškového cukru
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
Múky si zmiešame s cukrom a soľou. Pridáme vajíčko, med, zmäknuté maslo nakrájané na plátky a vypracujeme pevné cesto, ktoré dáme na hodinku oddýchnuť do chladničky.
Potom pomúčime dosku na vaľkanie a cesto na nej rozvaľkáme na hrúbku približne 3 mm. Z neho potom vykrajujeme ľubovoľné veľkonočné tvary. U polovice vykrojených kúskov nezabudneme vykrojiť aj stred, aby bol vidieť lieskovoorieškový krém, ktorým ich neskôr budeme plniť.
Pripravené kúsky dáme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme ho do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme približne 12 až 15 minút.
Po vytiahnutí ich necháme vychladnúť a potom ich namažeme lieskovoorieškovým krémom. Vždy namažeme sušienku, ktorá nemá vykrojený prostriedok, a priklopíme ju vrchom s vykrojeným stredom. Keď máme hotovo, posypeme ich cez sitko práškovým cukrom.
.
Objavte naše bestsellery:
Nutričné hodnoty | 1 kúsok (spolu 40 kusov) |
---|---|
Energetická hodnota | 65 kcal |
Bielkoviny | 1,5 g |
Sacharidy | 7,5 g |
Tuky | 3 g |
Vláknina | 1 g |
Na Veľkú noc skrátka nesmie na stole chýbať nejaká dobrota a tieto sušienky sú na túto príležitosť úplne ideálne.
Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár