Fitness recept: Veľkonočné sušienky

Fitness recept: Veľkonočné sušienky

Na Vianoce pripravujeme veľa druhov sladkého pečiva. Ale nejaká dobrota by nemala chýbať ani na Veľkú noc. Túto lahôdku sme si zamilovali po prvom ochutnaní. Kombinácia chrumkavej sušienky a lahodného krému do seba perfektne zapadá.

Budeme potrebovať:

Na dokončenie budeme potrebovať:

Veľkonočné sušienky – ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Múky si zmiešame s cukrom a soľou. Pridáme vajíčko, med, zmäknuté maslo nakrájané na plátky a vypracujeme pevné cesto, ktoré dáme na hodinku oddýchnuť do chladničky.

Potom pomúčime dosku na vaľkanie a cesto na nej rozvaľkáme na hrúbku približne 3 mm. Z neho potom vykrajujeme ľubovoľné veľkonočné tvary. U polovice vykrojených kúskov nezabudneme vykrojiť aj stred, aby bol vidieť lieskovoorieškový krém, ktorým ich neskôr budeme plniť.

Veľkonočné sušienky – postup

Pripravené kúsky dáme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme ho do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme približne 12 až 15 minút.

Po vytiahnutí ich necháme vychladnúť a potom ich namažeme lieskovoorieškovým krémom. Vždy namažeme sušienku, ktorá nemá vykrojený prostriedok, a priklopíme ju vrchom s vykrojeným stredom. Keď máme hotovo, posypeme ich cez sitko práškovým cukrom.

.

Objavte naše bestsellery:

Nutričné hodnoty1 kúsok (spolu 40 kusov)
Energetická hodnota65 kcal
Bielkoviny1,5 g
Sacharidy7,5 g
Tuky3 g
Vláknina1 g

Na Veľkú noc skrátka nesmie na stole chýbať nejaká dobrota a tieto sušienky sú na túto príležitosť úplne ideálne. 

Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *