Fitness recept: Treska s citrónovým maslom hotová za pár minút

Fitness recept: Treska s citrónovým maslom hotová za pár minút

Ryby, jeden z najkvalitnejších zdrojov omega 3 mastných kyselín a vitamínu D, plné potrebných živín a navyše ich príprava je tak jednoduchá! Dnes sme sa preto rozhodli pripraviť vám recept na maslovú tresku s citrónom podávanú s chrumkavými zemiakmi a restovanou zeleninou. Tento recept je ideálny pre ľudí, ktorí si strážia váhu, a dbajú o svoje zdravie. Okrem skvelej chuti oceníte aj poriadnu dávku bielkovín a omega 3, ktoré majú pozitívny vplyv na funkciu srdca a mozgu! Poďme sa vrhnúť do prípravy!

Na prípravu potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Tresku umyjeme, poriadne osušíme papierovými utierkami a z oboch strán ju posypeme korením na rybu, mletým čiernym korením a soľou. Rybu orestujeme na panvici vystriekanej olivovým olejom, z každej strany približne 4 minúty, no záleží od jej hrúbky. Kým sa ryba restuje, rozpustené maslo zmiešame s citrónovou šťavou a cesnakom nakrájaným na tenké plátky. Túto maslovú omáčku vlejeme do panvice približne v polovici pečenia ryby. Keď je ryba prepečená, odstavíme ju z plameňa a posypeme čerstvými bylinkami. Rybu podávame s pečenými zemiakmi, zeleninou a preliatu maslovou omáčkou. Dobrú chuť!

Fitness recept: Treska s citrónovým maslom hotová za pár minút
Nutričné hodnoty
1 porcia (celkovo 3 porcie)
Kalórie186
Bielkoviny25 g
Sacharidy2 g
Tuky10 g

Veríme, že si na recepte na maslovú tresku s citrónom výborne pochutnáte, a ak sa vám recept páčil, budeme vďační za jeho zdieľanie.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *