Fitness recept: Svieži bylinkový šalát Tabbouleh s quinoou

Fitness recept: Svieži bylinkový šalát Tabbouleh s quinoou

Dnes sme si pre vás pripravili rýchly, chutný a zdravý recept, ktorý pochádza až z ďalekého východu. Spoznajte vynikajúcu chuť arabského bylinkového Tabbouleh šalátu s quinoou, ktorá je výborným rastlinným zdrojom bielkovín. Chutný a sýty obed či večeru tak máte hotovú za pár minút. Navyše si ho viete šikovne zabaliť do krabičky a vziať kdekoľvek so sebou. Poďte jeho chuť objaviť spolu s nami!

Na prípravu potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Do väčšieho hrnca nalejeme vodu, osolíme a následne pridáme quinou. Za občasného miešania varíme, kým quinoa nenasaje všetku vodu. Medzitým si nakrájame paradajky, uhorku a jarnú cibuľku na menšie kúsky. V malej miske si zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu a 1 lyžičku soli. Keď máme quinou uvarenú, presypeme ju do veľkej misy a zalejeme ju olejovou zmesou. Poriadne premiešame, pridáme nakrájanú zeleninu, pažítku a na kocky nakrájaný balkánsky syr. Celú zmes opäť premiešame a podľa chuti osolíme a okoreníme. Tabbouleh šalát je hotový, môžeme servírovať a vychutnávať!

Fitness recept: Svieži bylinkový šalát Tabbouleh s quinoou
Nutričné hodnoty
1 porcia (celkovo 4 porcie)
Kalórie371
Bielkoviny15 g
Sacharidy46 g
Tuky6 g

Veríme, že sa vám tento rýchly recept na zdravý Tabbouleh šalát s quinoou páčil a vy sami ho už čoskoro vyskúšate. Ak by ste chceli potešiť aj vašich známych, nezabudnite s nimi recept zdieľať.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *