Fitness recept: Slané cibuľové sušienky

Fitness recept: Slané cibuľové sušienky

Rôzne sušienky sa často podávajú napríklad ako dezert ku káve. Čo ale robiť v prípade, že nie ste fanúšikovia sladkého? Pre takéto situácie tu máme slané sušienky, ktoré sa na stole nestratia pri žiadnej oslave alebo v prípade, že hľadáte nejaké slané chrumkanie k televízii. Príprava je maximálne jednoduchá, takže ich zvládne naozaj každý.

Budeme potrebovať:

Slané cibuľové sušienky - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Začneme tým, že si zmiešame všetky suché suroviny, teda múku, sušenú cibuľu, prášok do pečiva, soľ a zmes semienok s korením (časť si necháme na záver na posypanie).

Slané cibuľové sušienky - zmes na sušienky

Následne pridáme rozpustené ghee a vypracujeme cesto. Keď je spracované, dáme ho na 30 – 60 minút odležať do chladničky.

Slané cibuľové sušienky - príprava

Po vytiahnutí si z cesta urobíme valček a rozkrájame si ho na 12 kusov. Pomocou rúk z každého kúsku urobíme placky s hrúbkou približne 0,5 cm. Takto ich môžeme roztlačiť aj vidličkou na povrchu. Pokiaľ chceme sušienky s tvarom štvorca alebo tyčiniek, tak si rozvaľkáme cesto na pol centimetrovú hrúbku a rozkrajujeme ho nožom do požadovaného tvaru.

Takto pripravené sušienky dáme na plech vyložený papierom na pečenie, posypeme zvyšným korením so semienkami podľa chuti a pečieme na 180 °C asi 15 – 20 minút.

Slané cibuľové sušienky - pred pečením

Keď máme hotovo, necháme trochu vychladnúť a podávame.

Slané cibuľové sušienky

Objavte naše bestsellery:

Nutričné hodnoty1 sušienka (celkom 12 kusov)
Energetická hodnota147 kcal
Bielkoviny3 g
Sacharidy12 g
Tuky9 g
Vláknina3 g

Sušienky nemusia byť len sladké, tento slaný variant im môže perfektne konkurovať. Dáte si ich ako snack, alebo večerné chrumkanie pri televízii?

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *