Dnešný recept nás chuťami zavedie až do slnečného Portugalska. Pripravíme si totiž miestnu špecialitu, ktorú tam zoženiete snáď na každom rohu. Samozrejme, trochu sme ju upravili podľa seba. V kréme preto nechýbajú ani bielkoviny, o ktoré sa postará pridaný proteín. Kto by odolal?
Budeme potrebovať:
- 400 ml polotučného mlieka
- 120 g lístkového cesta
- 50 g xylitolu
- 50 g vanilkového proteínu
- 20 g hladkej múky
- 3 žĺtky
- 1 kus celej škorice
- kúsok citrónovej kôry v celku
- mletá škorica na posypanie
- kokosový olej v spreji
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
Do menšieho hrnca nalejeme mlieko, vložíme doň kúsok citrónovej kôry, škoricu v celku a privedieme do varu. Vriace mlieko odstavíme z plameňa, potom doň šľahacou metličkou vmiešame xylitol, múku, proteín a vytiahneme škoricu a kúsok citrónovej kôry. Krém by mal byť hladký. Ak sa nám v ňom predsa len vytvorili nejaké hrudky, precedíme ho cez sitko alebo rozmixujeme tyčovým mixérom.
V ďalšej miske si vyšľaháme žĺtky a po lyžičkách k nim opatrne vmiešavame približne 100 ml horúceho krému. Následne žĺtky prelejeme do hrnca, v ktorom máme horúci krém a spolu všetko za pomalého miešania privedieme do varu. Mal by mať konzistenciu redšieho pudingu. Horúci pudingový krém nalejeme do pripravených košíčkov z lístkového cesta a pečieme na 240 °C asi 10 min. Pred podávaním posypeme mletou škoricou a môžeme sa do nich pustiť.
Nutričné hodnoty | 1 košíček (celkovo 9 kusov) |
---|---|
Energetická hodnota | 139 kcal |
Bielkoviny | 8 g |
Sacharidy | 11 g |
Tuky | 7 g |
Aj keď sú tieto pudingové košíčky typické pre Portugalsko, doma si ich môže pripraviť úplne každý. A teraz už dokonca aj v proteínovej verzii.
Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach s označením #gymbeamsk.
Pridať komentár