Fitness recept: Proteínové Pastel de nata

Fitness recept: Proteínové Pastel de nata

Dnešný recept nás chuťami zavedie až do slnečného Portugalska. Pripravíme si totiž miestnu špecialitu, ktorú tam zoženiete snáď na každom rohu. Samozrejme, trochu sme ju upravili podľa seba. V kréme preto nechýbajú ani bielkoviny, o ktoré sa postará pridaný proteín. Kto by odolal?

Budeme potrebovať:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Začneme tým, že si pripravíme formu na pečenie muffinov a otvory vystriekame kokosovým olejom v spreji. Potom si vezmeme 120 g kúsok lístkového cesta, necháme ho zamotaný a rozkrájame ho po 2 cm. Následne si kúsky rozvinieme, a tak nám vzniknú prúžky, ktoré si vždy rozvaľkáme na tenkú placku. Tou vyložíme rovnomerne celý otvor v muffinovej forme tak, aby vznikol košíček, ktorý budeme plniť krémom. Teraz sa vrhneme na prípravu krému.

Do menšieho hrnca nalejeme mlieko, vložíme doň kúsok citrónovej kôry, škoricu v celku a privedieme do varu. Vriace mlieko odstavíme z plameňa, potom doň šľahacou metličkou vmiešame xylitol, múku, proteín a vytiahneme škoricu a kúsok citrónovej kôry. Krém by mal byť hladký. Ak sa nám v ňom predsa len vytvorili nejaké hrudky, precedíme ho cez sitko alebo rozmixujeme tyčovým mixérom.

V ďalšej miske si vyšľaháme žĺtky a po lyžičkách k nim opatrne vmiešavame približne 100 ml horúceho krému. Následne žĺtky prelejeme do hrnca, v ktorom máme horúci krém a spolu všetko za pomalého miešania privedieme do varu. Mal by mať konzistenciu redšieho pudingu. Horúci pudingový krém nalejeme do pripravených košíčkov z lístkového cesta a pečieme na 240 °C asi 10 min. Pred podávaním posypeme mletou škoricou a môžeme sa do nich pustiť.

Proteínové Pastel de nata
Nutričné hodnoty1 košíček (celkovo 9 kusov)
Energetická hodnota139 kcal
Bielkoviny8 g
Sacharidy11 g
Tuky7 g

Aj keď sú tieto pudingové košíčky typické pre Portugalsko, doma si ich môže pripraviť úplne každý. A teraz už dokonca aj v proteínovej verzii. 

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach s označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *