Fitness recept: Profiterolky s tvarohovým krémom

Fitness recept: Profiterolky s tvarohovým krémom

Hľadáte recept na drobný dezert, ktorý vyzerá skvele a chutí ešte lepšie? V tom prípade určite musíte vyskúšať tieto profiterolky. Kombinácia mäkučkého a nadýchaného cesta s dokonale vyšľahaným krémom sa úplne rozplýva v ústach. Ručíme za to, že pri jednom kúsku nezostanete. Určite nešliapnete vedľa, keď profiterolky rovno pripravíte z dvoch dávok.

Na cesto budeme potrebovať:

Na krém budeme potrebovať:

Na podávanie budeme potrebovať:

Profiterolky s tvarohovým krémom – ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

V menšom hrnci privedieme do varu vodu so štipkou soli a maslom. Pridáme múku a poriadne premiešame, aby sa cesto spojilo a začalo sa odlepovať od stien hrnca. Cesto následne vložíme do kuchynského robota a miešacím hákom ho miešame, kým nevychladne. Vajíčka v menšej miske rozšľaháme a postupne ich pridávame k vychladnutému cestu, ktoré sa nám mieša. Cesto by malo byť pevné, nie príliš lepivé.

Vezmeme vrecko s ozdobnou špičkou, naplníme ho cestom a na plechu vyloženom papierom na pečenie tvoríme krúživým pohybom v dostatočnom rozstupe malé kôpky cesta.

Profiterolky s tvarohovým krémom – postup

Takto pripravené profiterolky dáme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme 10 – ⁠15 minút dozlatista.

Profiterolky s tvarohovým krémom – po upečení

Medzitým si rozpustíme bielu čokoládu a po lyžičkách ju vmiešavame do tvarohu. Potom pridáme proteín a krém poriadne vyšľaháme. Krémom naplníme zdobiace vrecko s úzkou špičkou a plníme ním vychladené profiterolky (zdobiacou špičkou urobíme do profiterolky dierku a vtlačíme do nej krém). Profiterolky necháme aspoň 6 hodín odležať v chladničke. Pred podávaním si rozpustíme čokoládu a jednotlivé kúsky ňou polejeme.

Profiterolky s tvarohovým krémom
Nutričné hodnoty1 kúsok (spolu 25 kúskov)
Energetická hodnota72 kcal
Bielkoviny4 g
Sacharidy5 g
Tuky4 g

Tento dezert je spojením nadýchaného cesta a jemného krému, ktorý sa doslova rozplýva v ústach. Odoláte a zvládnete si dať len jeden kúsok?

Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *