Hľadáte recepty na jedlá plné bielkovín? Tieto pečené stehná sú skvelou voľbou, stačí len dať všetky suroviny do pekáča a potom nechať rúru, aby vykonala svoje kúzla. Výsledkom je šťavnaté kura s chrumkavou kôrkou, zeleninovou oblohou a cícerom ako bonusom. Kto by odolal?
Budeme potrebovať:
- 300 g RTE cíceru
- 200 g mrkvy
- 30 ml olivového oleja
- 4 kuracie stehná
- 2 červené cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 1 ČL mletej sladkej papriky
- 1 ČL údenej papriky
- 1 ČL mletej rasce
- mleté čierne korenie podľa chuti
- čerstvé petržlenové vňate
- soľ podľa chuti
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
Cibuľu si olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Mrkvu očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cícer si prepláchneme, scedíme a spolu s mrkvou a cibuľou dáme do pekáča. Do menšej misky si dáme olivový olej, prelisujeme do neho cesnak, mletú papriku, údenú papriku, mletú rascu a soľ podľa chuti. Dôkladne premiešame. ⅔ tejto olejovej zmesi zmiešame v pekáči so zeleninou. Potom si vezmeme pripravené kuracie stehná, ktoré si osolíme a okoreníme podľa chuti.
Nakoniec ich aj potrieme zvyšnou ⅓ olejovej zmesi a položíme na pripravenú zeleninu. Podľa potreby podlejeme vodou. Pekáč priklopíme vekom (ak nemáme, môžeme si pomôcť alobalom). Vložíme do rúry rozpálenej na 200 °C a pečieme 40 minút, počas ktorých môžeme kura skontrolovať, otočiť a podľa potreby doplniť vodu. Následne zložíme z pekáča veko, kura otočíme kožou nahor a pečieme ďalších 20 – 30 minút, aby sa nám urobila chrumkavá kôrka. Podávame ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou. Ku kurčaťu sa skvele hodí napríklad zemiaková kaša.
Nutričné hodnoty | 1 porcia (celkom 4 porcie) |
---|---|
Energetická hodnota | 472 kcal |
Bielkoviny | 32 g |
Sacharidy | 24 g |
Tuky | 26 g |
Vláknina | 7 g |
Tento skvelý pokrm sa hodí aj ako potréningové jedlo. Dáte si ho na obed alebo na večeru?
Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár