Fitness recept: Pečené kuracie stehná s cícerom

Fitness recept: Pečené kuracie stehná s cícerom

Hľadáte recepty na jedlá plné bielkovín? Tieto pečené stehná sú skvelou voľbou, stačí len dať všetky suroviny do pekáča a potom nechať rúru, aby vykonala svoje kúzla. Výsledkom je šťavnaté kura s chrumkavou kôrkou, zeleninovou oblohou a cícerom ako bonusom. Kto by odolal?

Budeme potrebovať:

Pečené kuracie stehná s cícerom - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Cibuľu si olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Mrkvu očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cícer si prepláchneme, scedíme a spolu s mrkvou a cibuľou dáme do pekáča. Do menšej misky si dáme olivový olej, prelisujeme do neho cesnak, mletú papriku, údenú papriku, mletú rascu a soľ podľa chuti. Dôkladne premiešame. ⅔ tejto olejovej zmesi zmiešame v pekáči so zeleninou. Potom si vezmeme pripravené kuracie stehná, ktoré si osolíme a okoreníme podľa chuti.

Nakoniec ich aj potrieme zvyšnou ⅓ olejovej zmesi a položíme na pripravenú zeleninu. Podľa potreby podlejeme vodou. Pekáč priklopíme vekom (ak nemáme, môžeme si pomôcť alobalom). Vložíme do rúry rozpálenej na 200 °C a pečieme 40 minút, počas ktorých môžeme kura skontrolovať, otočiť a podľa potreby doplniť vodu. Následne zložíme z pekáča veko, kura otočíme kožou nahor a pečieme ďalších 20 – 30 minút, aby sa nám urobila chrumkavá kôrka. Podávame ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou. Ku kurčaťu sa skvele hodí napríklad zemiaková kaša.

Pečené kuracie stehná s cícerom
Nutričné hodnoty1 porcia (celkom 4 porcie)
Energetická hodnota472 kcal
Bielkoviny32 g
Sacharidy24 g
Tuky26 g
Vláknina7 g

Tento skvelý pokrm sa hodí aj ako potréningové jedlo. Dáte si ho na obed alebo na večeru?

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *