Fitness recept: Lahodné medovníkové guličky

Fitness recept: Lahodné medovníkové guličky

Mäkkučké guličky s vôňou a chuťou medu fit pokušením, ktorému nevieme povedať nie. Pomerne nenáročná príprava, zdravšia voľba surovín a priaznivé nutričné hodnoty sú vlastnosti, ktoré si získali naše srdcia. O dokonalej chuti snáď ani nemusíme hovoriť. Poďte si vyskúšať tieto medovníkové guličky a potešte vaše chuťové poháriky. Na sviatky odporúčame pripraviť ich 2 až 4-násobné množstvo, pretože sa po nich len tak zapráši.

Na prípravu medového cesta potrebujeme:

Na prípravu guličiek potrebujeme:

Ingrediencie na medovníkové guličky

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Vajíčka si vymixujeme spolu s medom a cukrom. Následne primiešame múku, roztopené maslo, sódu bikarbónu a celé to spracujeme do jednotného cesta. To potom vyvaľkáme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do rúry na 200 ℃, cca 7 – 10 minút do zlatista. Vychladnuté cesto nastrúhame nadrobno. Trochu tejto hmoty si odložíme bokom na obaľovanie. Vo väčšej miske si zmiešame strúhané cesto, proteínovú nátierku a podľa potreby pridáme aj nízkotučný tvaroh. Následne tvoríme guličky, ktoré plníme mandľou a na záver ešte obalíme v medovníkovom strúhanom ceste. Guličky skladujeme v chladničke. Prajeme príjemné maškrtenie.

Fitness recept: Lahodné medovníkové guličky
Nutričné hodnoty
1 kúsok (celkovo 18 kúskov)
Kalórie96
Bielkoviny3 g
Sacharidy11 g
Tuky4,5 g
Vláknina0,05 g

Veríme, že si na týchto jemných medovníkových guličkách pochutnáte a ak sa vám recept páčil, nezabudnite sa oň podeliť so svojím okolím.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach, označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *