Fitness recept: Kuracie mäso s cestovinami, krémovou omáčkou a so špenátom

Fitness recept: Kuracie mäso s cestovinami, krémovou omáčkou a so špenátom

Dnešný recept sa trafí do chuti všetkým milovníkom krémových omáčok. Tá naša si výborne rozumie napríklad s kuracím mäsom a cestovinami. Jej skvelá chuť spočíva v horčici, parmezáne a špenáte. Veľkou výhodou celého pokrmu je jeho jednoduchá príprava. Zvládnete ho teda uvariť aj počas hektických dní, keď nestíhate.

Budeme potrebovať: 

Kuracie mäso s cestovinami, špenátom a krémovou omáčkou - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Najprv si pripravíme cestoviny. Nasypeme ich do vriacej osolenej vody a varíme podľa návodu tak, aby boli al dente (na zub). Keď ich budeme mať hotové, nezabudneme si odliať časť vody z uvarených cestovín do hrnčeka, môže sa nám neskôr hodiť na zriedenie omáčky. Potom sa pustíme do prípravy mäsa. Nakrájame si ho na menšie kocky, ktoré osolíme a okoreníme. V hlbšej panvici rozpálime olej (namiesto neho môžeme použiť ghí) a mäso na ňom sprudka orestujeme. Keď je hotové, dáme si ho bokom do misky a pustíme sa do prípravy omáčky. Cesnak si nakrájame nadrobno a zľahka orestujeme na panvici, v ktorej sme si pripravovali mäso. Potom k nemu prilejeme smotanu, dijonskú horčicu a prisypeme nahrubo nastrúhaný parmezán. Do panvice pridáme špenát, uvarené cestoviny a mäso. Všetko spolu necháme prevrieť a dochutíme soľou a čiernym korením.

Kuracie mäso s cestovinami, špenátom a krémovou omáčkou - postup

Keby sa nám zdalo, že je omáčka veľmi hustá, prilejeme do nej vodu, v ktorej sa varili cestoviny. A môžeme servírovať. Ak chcete, aby bola chuť intenzívnejšia, jedlo môžete ešte na tanieri posypať parmezánom.

Náš tip: Ak chcete, aby mal pokrm nižšiu energetickú hodnotu, môžete použiť naše ZERO cestoviny.

Kuracie mäso s cestovinami, krémovou omáčkou a so špenátom
Nutričné hodnoty1 porcia (celkovo 4 porcie)
Energetická hodnota609 kcal
Bielkoviny45 g
Sacharidy69 g
Tuky17 g

Krémová omáčka s cestovinami a mäsom chutí jednoducho skvele. Hneď ako vás táto kombinácia omrzí, môžete ju vyskúšať napríklad s tofu a ryžou.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach s označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *