Dnes sme vytvorili bábovku, ktorá je jednoduchá na prípravu, to jej ale rozhodne neuberá na chuti, práve naopak. Sladkosť jej dodávajú čučoriedky, xylitol a proteín. Veľkou výhodou je tiež jej vláčnosť, ktorú jej dodáva najmä kefír. Bábovka sa skvele hodí ku kávu i čaju.
Budeme potrebovať:
- 320 g hladkej špaldovej múky
- 300 ml kefíru
- 80 g oleja
- 60 g xylitolu
- 50 g čerstvých čučoriedok
- 30 g proteínu s príchuťou slaný karamel
- 2 vajíčka
- 1 lyžičku prášku do pečiva
- vanilkové flavor drops podľa chuti
- štipka soli
- olej v spreji na vystriekanie formy
- krupicu/hrubú múku na vysypanie formy
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
Hodinu pred samotnou prípravou vytiahneme z chladničky vajíčka a kefír. Pripravíme si aj formu, ktorú vystriekame olejom v spreji a vysypeme hrubou múkou alebo krupicou.
Potom sa už pustíme do prípravy cesta, ktorá je úplne jednoduchá. Do misy si dáme kefír, olej, vajíčka i flavor drops a dôkladne ich premiešame. V ďalšej miske zmiešame suché ingrediencie, teda múku, xylitol, proteín, kypriaci prášok a soľ. Potom opatrne vmiešame suché ingrediencie do mokrých a vytvoríme hladké cesto. Na záver doň ešte prisypeme čučoriedky a premiešame. Ak by sa nám zdalo, že cesto je príliš riedke, pridáme trochu múky.
V prípade, že by bolo príliš husté, prilejeme trošku kefíru. Cesto nalejeme do vymazanej a vysypanej formy a dáme do rúry vyhriatej na 175 °C. Pečieme približne 50 minút. Potom zapichnutím špajle vyskúšame, či je bábovka hotová. Ak ju vytiahneme suchú, môžeme bábovku vybrať z rúry. Chvíľu ju necháme vychladnúť vo forme a potom ju vyklopíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.
Náš tip: Bábovku môžete na záver pokvapkať javorovým či agáve sirupom.
Objavte naše bestsellery:
Nutričné hodnoty | 1 porcia (spolu 12 porcií) |
---|---|
Energetická hodnota | 197 kcal |
Bielkoviny | 8 g |
Sacharidy | 21 g |
Tuky | 9 g |
Ak máte radi vláčne bábovky, táto čučoriedková s kefírom sa vám trafí do chuti.
Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár