Fitness recept: Kefírová bábovka s čučoriedkami

Fitness recept: Kefírová bábovka s čučoriedkami

Dnes sme vytvorili bábovku, ktorá je jednoduchá na prípravu, to jej ale rozhodne neuberá na chuti, práve naopak. Sladkosť jej dodávajú čučoriedky, xylitol a proteín. Veľkou výhodou je tiež jej vláčnosť, ktorú jej dodáva najmä kefír. Bábovka sa skvele hodí ku kávu i čaju. 

Budeme potrebovať:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Hodinu pred samotnou prípravou vytiahneme z chladničky vajíčka a kefír. Pripravíme si aj formu, ktorú vystriekame olejom v spreji a vysypeme hrubou múkou alebo krupicou.

Potom sa už pustíme do prípravy cesta, ktorá je úplne jednoduchá. Do misy si dáme kefír, olej, vajíčka i flavor drops a dôkladne ich premiešame. V ďalšej miske zmiešame suché ingrediencie, teda múku, xylitol, proteín, kypriaci prášok a soľ. Potom opatrne vmiešame suché ingrediencie do mokrých a vytvoríme hladké cesto. Na záver doň ešte prisypeme čučoriedky a premiešame. Ak by sa nám zdalo, že cesto je príliš riedke, pridáme trochu múky.

Kefírová bábovka s čučoriedkami – postup

V prípade, že by bolo príliš husté, prilejeme trošku kefíru. Cesto nalejeme do vymazanej a vysypanej formy a dáme do rúry vyhriatej na 175 °C. Pečieme približne 50 minút. Potom zapichnutím špajle vyskúšame, či je bábovka hotová. Ak ju vytiahneme suchú, môžeme bábovku vybrať z rúry. Chvíľu ju necháme vychladnúť vo forme a potom ju vyklopíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.

Náš tip: Bábovku môžete na záver pokvapkať javorovým či agáve sirupom.

Kefírová bábovka s čučoriedkami

Objavte naše bestsellery:

Nutričné hodnoty1 porcia (spolu 12 porcií)
Energetická hodnota197 kcal
Bielkoviny8 g
Sacharidy21 g
Tuky9 g

Ak máte radi vláčne bábovky, táto čučoriedková s kefírom sa vám trafí do chuti. 

Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *