Fitness recept: Karfiolová pizza s prosciuttom a mozzarellou

Fitness recept: Karfiolová pizza s prosciuttom a mozzarellou

Snažíte sa znižovať príjem sacharidov, ale milujete pizzu? V tom prípade si tento recept obľúbite. Základ cesta tvorí kombinácia karfiolu, vajíčka a syru, vďaka čomu je bohaté na bielkoviny. No a keď si naň dáte všetky dobroty, ktoré máte radi, vznikne dokonalá a výživná pizza. My sme stavili na ostrieľanú kombináciu paradajok, mozzarelly a prosciutta. Čo si dáte na pizzu vy?

Na cesto budeme potrebovať:

  • 40 g eidamu 
  • 1 menší karfiol (400 g) 
  • 1 vajce 
  • štipku soli

Na dokončenie budeme potrebovať:

Fitness recept: Karfiolová pizza s prosciuttom a mozzarellou

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Karfiol si očistíme, rozoberieme ho na malé kúsky a 8 minút varíme v osolenej vode. Potom zlejeme vodu, rozmixujeme ho v mixéri na malé kúsky a vytlačíme z neho rukami tekutinu. Môžeme si pomôcť aj látkovou utierkou – celú zmes na ňu dáme, zabalíme a vytlačíme tekutinu. Zmes by mala byť čo najsuchšia. Vyžmýkaný karfiol zmiešame s vajíčkom, najemno nastrúhaným syrom a štipkou soli. Vezmeme plech, vyložíme ho papierom na pečenie a karfiolovú zmes naň rozotrieme tak, aby tvarom pripomínala kruhovú placku. Pečieme 15 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Následne pizzu vytiahneme, potrieme zero kečupom, obložíme celý jej povrch mozzarellou nakrájanou na kolieska a posypeme oreganom.

Karfiolová pizza s prosciuttom a mozzarellou – postup

Pizzu pečieme ďalších 10 minút (opäť na 180 °C). Po vytiahnutí z rúry ju stačí obložiť prosciuttom, cherry paradajkami, rukolou a môžeme podávať.

Karfiolová pizza s prosciuttom a mozzarellou

Objavte naše bestsellery:

Nutričné hodnoty1 porcia (spolu 2 porcie)
Energetická hodnota321 kcal
Bielkoviny28 g
Sacharidy11 g
Tuky17 g
Vláknina6 g

Táto pizza sa skvele hodí na obed, ako aj na večeru po tréningu. Podelíte sa o ňu s niekým, alebo si ju necháte celú pre seba? 

Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *