Snažíte sa znižovať príjem sacharidov, ale milujete pizzu? V tom prípade si tento recept obľúbite. Základ cesta tvorí kombinácia karfiolu, vajíčka a syru, vďaka čomu je bohaté na bielkoviny. No a keď si naň dáte všetky dobroty, ktoré máte radi, vznikne dokonalá a výživná pizza. My sme stavili na ostrieľanú kombináciu paradajok, mozzarelly a prosciutta. Čo si dáte na pizzu vy?
Na cesto budeme potrebovať:
- 40 g eidamu
- 1 menší karfiol (400 g)
- 1 vajce
- štipku soli
Na dokončenie budeme potrebovať:
- 100 g mozzarelly light
- 70 g zero omáčky kečup
- 40 g olív
- 30 g prosciutta
- 1 ČL sušeného oregana
- hrsť rukoly
- cherry paradajky podľa chuti
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
Karfiol si očistíme, rozoberieme ho na malé kúsky a 8 minút varíme v osolenej vode. Potom zlejeme vodu, rozmixujeme ho v mixéri na malé kúsky a vytlačíme z neho rukami tekutinu. Môžeme si pomôcť aj látkovou utierkou – celú zmes na ňu dáme, zabalíme a vytlačíme tekutinu. Zmes by mala byť čo najsuchšia. Vyžmýkaný karfiol zmiešame s vajíčkom, najemno nastrúhaným syrom a štipkou soli. Vezmeme plech, vyložíme ho papierom na pečenie a karfiolovú zmes naň rozotrieme tak, aby tvarom pripomínala kruhovú placku. Pečieme 15 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Následne pizzu vytiahneme, potrieme zero kečupom, obložíme celý jej povrch mozzarellou nakrájanou na kolieska a posypeme oreganom.
Pizzu pečieme ďalších 10 minút (opäť na 180 °C). Po vytiahnutí z rúry ju stačí obložiť prosciuttom, cherry paradajkami, rukolou a môžeme podávať.
Objavte naše bestsellery:
Nutričné hodnoty | 1 porcia (spolu 2 porcie) |
---|---|
Energetická hodnota | 321 kcal |
Bielkoviny | 28 g |
Sacharidy | 11 g |
Tuky | 17 g |
Vláknina | 6 g |
Táto pizza sa skvele hodí na obed, ako aj na večeru po tréningu. Podelíte sa o ňu s niekým, alebo si ju necháte celú pre seba?
Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár