Fitness recept: Čokoládové pralinky plnené orechovým maslom

Fitness recept: Čokoládové pralinky plnené orechovým maslom

Nie je nad to dať si ku káve malú čokoládovú pralinku. A ešte viac nám chutí, keď okrem čokolády obsahuje aj kešu maslo. Príprava je naozaj jednoduchá, stačí vám len pár surovín a vodný kúpeľ. Uvidíte, že výsledok strčí do vrecka prakticky akúkoľvek kupovanú bonboniéru.

Na čokoládovú časť budeme potrebovať:

Na orechovú časť budeme potrebovať:

Čokoládové pralinky plnené orechovým maslom - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Čokoládovú hmotu si pripravíme vo vodnom kúpeli. Na sporák dáme na mierny stupeň ohrievať vodu. Do nej dáme ďalší hrniec alebo nerezovú misku, v ktorej si postupne zahrievame spolu kokosový olej, kakaový prášok a agávový sirup.

Čokoládové pralinky plnené orechovým maslom - rozpustenie čokolády

Hneď ako sa všetky suroviny zahrejú a vznikne jednoliata hmota, môžeme ju prelievať do silikónových formičiek. Ideálne je predtým vystriekať silikónové formičky kokosovým olejom v spreji.

Čokoládové pralinky plnené orechovým maslom - čokoláda vo formičkách

Z celého množstva nám vznikne 12 kusov. Do stredu každej pralinky dáme ½ ČL kešu masla a posypeme troškou nakrájaných kešu orechov. Formičky dáme na hodinu do chladničky, aby hmota stuhla. Potom môžeme podávať. Ak sa pralinky nezjedia hneď, je ideálne uchovávať ich v chladničke.

Náš tip: Pralinka chutí skvele aj v prípade, že sa nechá rozpustiť na ovsenej kaši. A pokiaľ radi experimentujete, môžete si pralinky dochutiť sami rôznymi orechovými maslami alebo lyofilizovaným ovocím.

Čokoládové pralinky plnené orechovým maslom
Nutričné hodnoty

1 pralinka (celkom 12 praliniek)

Energetická hodnota101 kcal
Bielkoviny1,5 g
Sacharidy4,5 g
Tuky8 g
Vláknina2,5 g

Kto má rád čokoládu, iste si zamiluje aj tieto pralinky plnené orechovým maslom. Sú jednoduché na prípravu a doslova sa rozplývajú na jazyku. Jedinou nevýhodou je, že príliš rýchlo miznú z taniera.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *